Skip to main content

Política

El nou Ple municipal es constituirà demà dissabte a les 11:00h

  • Toni Salvador

Enllestit el tancament del passat període polític, demà dissabte 17 tindrà lloc l’inici del nou mandat. Com a tots els ajuntaments de l’estat, els membres de les llistes electorals escollits en les passades eleccions del 28 de maig prendran possessió de la seva acta de regidors i regidores, donant pas a la proclamació del nou alcalde o alcaldessa.

La revalidació de la majoria pel PSC no augura cap sorpresa en el darrer pas de la sessió. Núria Parlon tornarà a rebre la vara d’alcaldessa, confirmant-se com a màxima representant política de Santa Coloma per cinquena vegada consecutiva. Pel que fa a la resta de grups polítics,com també en els socialistes, en les tres setmanes que ens separen de les eleccions no hi ha hagut cap renúncia, així que tot apunta a que els representants es mantindran la seva voluntat d’accedir als escons. 

De moment, no s’ha anunciat si Juan Carlos Segura, diputat i cap de llista de Vox per Santa Coloma, continuarà com a membre del Congrés dels Diputats. Tot i això, sí ha confirmat que prendrà la seva acta de regidor. Qui sí que ha anunciat que tornarà a encapçalar el seu grup a Madrid és Gabriel Rufián. Per tant, tot apunta a que el diputat d’ERC compaginarà ambdós càrrecs, a diferència de la seva companya de partit, la vicepresidenta del Parlament Alba Vergés, que abans d’ahir va renunciar a ser regidora per Igualada després de perdre les eleccions. En l’entrevista que Parlon va concedir a El mirall.net després de guanyar les eleccions, l’alcaldessa va augurar que el republicà el candidat no vindria a recollir la seva acta de regidor.

En el Ple, que tindrà lloc a les 11:00 hores, primer de tot tindrà lloc la constitució de la mesa d'edat, conformada pel cap de llista del PP, Miguel Jurado (77 anys), i pel nou regidor del PSC, Aitor Coronado (22 anys). Seguidament, es comprovaran les credencials i el compliment de les condicions per ser regidors i regidores, just abans que aquests prometin o jurin el càrrec. Finalment, es constituirà la corporació i s'escollirà a l'alcaldessa. El ple es podrà seguir mitjançant el següent enllaç.

Concentració a la plaça de la Vila contra l’extrema dreta

En general, tots els partits que formaran part del ple durant el pròxim mandat han convocat als seus votants a donar-los suport en el ple de constitució d’aquest dissabte. En afegit, la preocupació per l’entrada de Vox a la cambra, sobretot entre els grups d’esquerra, ha suscitat una concentració per mostrar el seu rebuig al partit d’extrema dreta. 

Sota el nom de #STOPVOX, l’associació Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha convocat la concentració a les 11:00, hora d’inici de la sessió. “Són enemics de la gent corrent, i una amenaça per la democràcia. Podem i hem d’aturar-los”, clama el cartell. Vox també ha fet una crida als seus votants.

Fotografia: ple de tancament del passat 14 de juny (Carla Roca)