Skip to main content

Actualitat

El PSC guanya les eleccions i repeteix majoria absoluta

  • Toni Salvador / Josep M. Roca

El PSC governarà quatre anys més a Santa Coloma. El partit encapçalat per Núria Parlon ha aconseguit ser primera força amb autoritat, assolint 17 dels 27 regidors del ple municipal i, per tant, la majoria absoluta. "Aquest resultat ens permetrà continuar treballant amb solvència i estabilitat en el projecte que hem iniciat en aquest mandat" ha valorat positivament l'alcaldessa, que allargarà fins als 18 els anys al capdavant de l'Ajuntament.

En el punt de reunió d'ERC, el Restaurant Don Martin, les sensacions eren trobades. L'eufòria imposada amb què Gabriel Rufián ha arribat ha caigut només trepitjar la porta d'entrada. Per a la majoria d'assistents, ser la segona força amb tan poc de benefici i amb més regidors a la dreta del PSC que a l'esquerra no suposa tenir una bona posició dins el consistori. Entren, a més del diputat, Gemma Espanyol, Sam Núñez i Noemi Egea, essent aquesta la primera vegada que el Jovent Republicà obté un escó.

Rufián va marxar del restaurant deixant plantada la premsa. Després de dir des del partit als periodistes de TVE i TV3 que sortiria al carrer a fer declaracions i un cop aquests havien plantat les càmeres, el regidor electe de Santa Coloma els va deixar plantat per anar-se'n a fer costat a Ernest Maragall, clar perdedor a Barcelona.

També han entrat al consistori com a regidors en el consistori colomenc per al proper mandat sis regidors de partits que estan situats a la dreta del PSC, dos de Ciutadans (Dimas Gragera i Salvador Tovar), dos del PP (Miguel Jurado i Francisco Javier Oriola) i dos de Vox, que s'estrena al consistori (Juan Carlos Segura i Aitor Navarro).

L'altra notícia d'aquestes eleccions és la desaparició d'En Comú Podem del plenari, passant dels tres regidors de la passada legislatura a zero. Acomplert el 99% del recompte, l'ambient a la seu local del partit era d'abatiment donats els dolents, tot i que sobretot, sorprenents resultats. "Teníem present que aquest resultat podia passar. Hem viscut circumstàncies difícils els últims anys i ens enfrontàvem a candidatures que competien directament amb el nostre espai", ha declarat Antonio Molina, candidat dels comuns pel 28M.

En properes actualitzacions informarem sobre més opinions d'aquests partits respecte als seus resultats. L'escrutini oficial del Ministeri de l'Interior es pot consultar en la pàgina web Infoelectoral.

Fotografies: Andreu Fernández