Skip to main content

Política

TV3 emet el sorteig de meses electorals al Tot es mou

  • Daniel Mormuz

Aquest dilluns s’ha celebrat el ple extraordinari de l’Ajuntament per a realitzar el sorteig de les persones que han de constituir les 134 meses electorals que es constituiran a les properes Eleccions Generals del pròxim 23 de juliol.

La novetat ha estat que el Ple s’ha celebrat amb les càmeres de l’espai de TV· en directe. De fet, la periodista que l’ha retransmès, Berta Boter, ha estat la mà innocent que premut el botó que designava l’ordre d’assignació de taules per al sorteig. 

El número afavorit ha estat el 537, a partir del qual es treuen els noms els nou  representants de les taules: presidents, vocals i dos suplents per cada lloc.  El resultat, que s’anava veient en pantalla, tot i que a una velocitat que era impossible de llegir, s’incorporarà a l’expedient electoral per notificar dintre dels tres dies següents als escollits que hauran d’estar disponibles el 23 de juliol.

Albert Barenys, Director de Recursos Humans i Serveis Interns de l’Ajuntament colomenc, ha explicat que el sorteig es fa mitjançant un procés digitalitzat i és aleatori entre aquelles persones que compleixen les condicions. Entre aquestes, no ser major de 70 anys i tenir almenys estudis primaris. Per presidir la taula, cal tenir estudis mínims de batxillerat.

Un cop notificades les persones que han estat escollides per a ser membres de les taules tindran un termini per exposar possibles incompatibilitats, a les quals s’afegirà en aquests comicis el fet d’haver comprat bitllet o estança per a les vacances abans de l’anunci de la convocatòria electoral. Els qui ho puguin demostrar quedaran exempts de presentar-se.

Aquest ple extraordinari era el primer després del de constitució del consistori. Van assistir tots els regidors electes llevat Toni Suárez (PSC), amb baixa paternal, Gemma Espanyol (càrrec de confiança de la Generalitat de Catalunya com a cap del Gabinet de la Consellera de la Presidència) i del cap de llista de Vox, Juan Carlos Segura.