Skip to main content

Política

Les àrees de govern augmenten de cinc a vuit en el nou executiu

  • Marina Tovar

En el Ple del Cartipàs, celebrat el 3 de juliol, es va aprovar el decret d'alcaldia, on s'expliquen els nomenaments de càrrecs, les responsabilitats de les noves àrees i els regidors i tinents d'alcaldessa que hi haurà a cada una. Uns dies abans del Ple, Elmirall.net publicava quines serien les noves vuit àrees, que encabeixen dinou regidors. 

Tot i que el partit majoritari a l'Ajuntament no ha canviat, sí que ho han fet les àrees que l'integren. De cinc àrees, més l'alcaldia, que trobàvem a la legislatura anterior, ara en tenim vuit. 

La planificació estratègica, la seguretat ciutadana i les polítiques d'igualtat i LGTBI eren competències de l'alcaldessa Núria Parlon. Ara, aquestes passen dins de l'Àrea d'Alcaldia i Presidència, on l'acompanyen la vuitena tinenta d'alcaldessa de Polítiques de Participació, Acció Territorial i Igualtat, Cristina Vargas, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Tovar. 

Àrees que es divideixen en dues

L'Àrea de Serveis Territorials, Urbanisme, Comerç i Mobilitat es divideix en dos. El quart tinent d'alcaldessa, Antoni Suárez, i el regidor d'Habitatge, Medi Ambient i Protecció Animal, Álvaro Rodilla, estaran dins de l'Àrea d'Urbanisme, Medi Ambient i Energia. Mentre que la tercera tinenta d'alcaldessa, Ana Belén Moreno, s'encarregarà de l'Àrea d'Espai Públic, Neteja, Mobilitat i Transports amb el regidor de Via Pública, Antonio Atienza, i el regidor de Neteja, Driss Lazhuoja. Aquest últim és l'únic que no formava part de l'àrea de Serveis Territorials a l'anterior legislatura. 

Blanca Pedrós passa a ser la segona tinenta d'alcaldessa i a encarregar-se de la nova Àrea de Famílies i Drets Socials, amb el suport de la regidora de Gent Gran, Civisme i Consum, Mª Dolores Andrades. Aquesta àrea s'encabia dins l'Àrea de Drets Socials i Educació, que s'ha dividit en dues. La primera dirigida per Blanca Pedrós i la segona dirigida per la sisena tinenta d'alcaldessa, Mireia González, l'Àrea de Ciutat Educadora, Infància i Joventut. 

Àrees que es transformen

L'Àrea d'Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència es transforma en l'Àrea de Promoció Econòmica, Ocupació, Serveis Interns i Economia, i passa de tenir només una regidora, Blanca Pedrós, a tenir-ne 4. Gestionaran la planificació i el control de recursos humans i econòmics, el primer tinent d'alcaldessa, Esteve Serrano; el regidor de Comerç i Turisme, Manuel Arrebola; el regidor de Serveis Interns, Aitor Muñoz, i el cinquè tinent d'alcaldessa de Promoció Econòmica, Dimas Gragera. 

L'Àrea de Seguretat Ciutadana i Civisme desapareix, però es crea l'Àrea de Convivència, Civisme, Solidaritat i Cooperació amb la novena tinenta d'alcaldessa, Bàrbara Ferrer. 

També s'elimina l'Àrea de Participació Ciutadana, Cultura i Esports. I algunes de les seves competències queden absorbides per la nova Àrea de Cultura, Esport i LGTBI amb la setena tinenta d'alcaldessa, Sara Martínez, la regidora de Cultura Popular Belinda Morillo i el regidor d'esports Daniel Salgado

Fotografies: Andreu Fernández