Skip to main content

Política

El Ple municipal acomiada el mandat i es prepara pel següent

  • Toni Salvador

Migdia de comiats a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Coloma. Avui a les 13:45 hores s'ha celebrat la darrera sessió del mandat 2019-2023, encetant el procés cap a la constitució de la nova cambra, que es durà a terme aquest dissabte 17 de juny a les 11:00.

El ple, molt més distés i reduït que de costum, sense pràcticament punts del dia, ha servit per formalitzar el tancament del darrer període polític. A més, també ha funcionat com a comiat dels regidors sortints que no continuaran ocupant un escó a partir de la pròxima sessió. És per això que l'emoció, l'agraïment i alguna que d'altra llàgrima han acabat sent les protagonistes.

Des de la bancada de l'oposició, Raquel Cuesta (independent, abans ECP), Salvador Clavera (ERC) i Clari Organvidez (ECP) han coincidit en l'orgull de formar part de l'organisme màxim representant de la sobirania colomenca. "Malgrat les desavinences, crec que ha estat una experiència positiva. Aquest hauria de ser un pas obligatori per a qualsevol ciutadà" ha dit Clavera.

El portaveu d'ECP, Jesús Sánchez, ha prestat atenció a les complicacions que ha tingut durant els dos mandats en què ha format part del ple, fent al·lusió a la malaltia que ha patit durant el darrer any. Sobre la desaparició del seu grup del ple, però, ha assegurat que no deixaran de "lluitar des d'altres espais", posant el focus també en l'entrada de l'extrema dreta, representada per Vox. La portaveu María Duarte (C's), que també deixa l'escó després de dos mandats, s'ha acomiadat entre llàgrimes. Miguel Padilla (C's), per la seva banda, ha aprofitat per recordar i enorgullir-se del Pacte Local acordat per tots els grups fer front a la pandèmia.

Els regidors socialistes Jose A. Rodríguez "Charky", Joan Calzado i Soraya Santalucía també s'han acomiadat del plenari, donant pas als discursos de dues de les "dones fortes" dels últims governs de Núria Parlon, que es jubilen. Amb dos mandats a l'esquena, la tinent d'alcaldessa Lídia Montero ha valorat molt positivament "la feina duta a terme aquests vuit anys, que ha fet que la ciutadania ens revalidi la seva confiança per continuar millorant la ciutat". I finalment, la històrica regidora i tinent d'alcaldessa de cultura, Petry Jiménez, ha posat punt final a dotze anys de servei a l'Ajuntament amb un discurs molt emotiu. "Viure la meva darrera etapa laboral treballant per la meva ciutat ha sigut el fermall d'or a aquests 55 anys", ha sentenciat Jiménez fent referència a la seva extensa carrera.

El pròxim dissabte 17 de juny es constituirà el ple del present mandat, el 2023-2027. En la sessió, primer de tot tindrà lloc la constitució de la mesa d'edat, conformada pels nouvinguts Miguel Jurado (PP) i Aitor Coronado (PSC). Seguidament, es farà la comprovació de les credencials i del compliment de les condicions per ser regidor, i aquests prometran o juraran el càrrec. Finalment, es constituirà la corporació i s'escollirà a l'alcaldessa, que prendrà possessió en la mateixa sessió. El ple es podrà seguir mitjançant aquest enllaç.

Fotografies: Carla Roca