Skip to main content

Política

Serveis socials i la gent gran, els primers reptes del nou mandat

  • Toni Salvador

Cada dilluns i cada divendres, dues manifestacions porten setmanalment les seves reivindicacions a la porta de l’Ajuntament. Els primers, la gent gran, que des de fa quatre anys reclamen que se’ls concedeixi d’una vegada el que les administracions porten dècades prometent. 

Una d’elles, la segona residència, ha sigut un dels pals de paller de la campanya de les Eleccions Municipals, que després d’un vídeo on el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, la prometia si ERC era decisiva en el ple, va acabar concedint-se en una interlocutòria al Parlament.  Ara bé,  no pas per aquest any. “Ens van dir que intentarien utilitzar Fons Next Generation per dedicar-ho a la residència, tot i que al 2024”, expliquen des de SOS Gent Gran. I pel que fa al centre de dia, el departament s’ha compromès a inaugurar-ho “per cap d’any”.

La reivindicació més novella, la de SOS Serveis Socials Santako, farà ja quatre mesos que protesta per la manca d’espais. En el darrer ple abans de les eleccions, l'alcaldessa Núria Parlon va acordar una entrevista amb els manifestants. “Saben que la situació és crítica. Al llarg termini ens han promès una alternativa, però a curt termini ens han rebutjat la majoria de propostes”, relata un dels treballadors mobilitzats. Ara, explica, la situació fins i tot ha empitjorat. “S’han incorporat 14 treballadors més, i ara molts no disposen ni tan sols d’ordinador”, denuncien.

Així doncs, ara només resta que es constitueixi el ple per veure com els partits afronten aquests dos grans reptes d’inici de mandat.