Skip to main content

Política

Santa Coloma, reconeguda per la seva inversió social

  • Marina Tovar

L'Ajuntament de Santa Coloma ha estat reconegut per la seva forta inversió en polítiques i promoció social en l'informe anual de l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials. El municipi es troba entre els 37 (de 404 ciutats espanyoles) que arriben a l'excel·lència per la despesa en aquest sector. Per rebre aquesta consideració,  el consistori ha d'invertir més de 150 euros per habitant i any en aquest tipus de polítiques. 

L'Ajuntament va un pas més enllà i aconsegueix ser un dels vuit en tot l'Estat espanyol amb la categoria de "Corporació Excel·lent", que s'atorga per haver augmentat la despesa social en un 60% entre 2019 i 2022. Junt amb Vilanova i la Geltrú, són els dos únics municipis catalans que han rebut aquest reconeixement. 

L'alcaldessa, Nuria Parlón, ha afirmat que aquestes dades - que corresponen als pressupostos liquidats de 2022 - avalen les polítiques municipals en matèria social: "L'estudi valida, una vegada més, l'aposta decidida per les polítiques socials desplegades per l'Ajuntament. Malgrat la falta de recursos i competències, algunes administracions locals continuem fent un tremend esforç a ajudar a les persones amb menys recursos, per a no deixar a ningú en la cuneta".