Skip to main content

Política

Veïns del Baix Besòs acusen “d'inactivitat” els consistoris

  • Toni Salvador

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs (CVBB) es planta contra els ajuntaments de la part baixa del riu. El 14 de novembre passat, la novel·la unió d'associacions de veïns, nascuda fa dos anys i que reuneix les federacions veïnals de Barcelona, Badalona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i, per descomptat, Santa Coloma, va acusar en una roda de premsa a dos consistoris d'"inactivitat", segons el president de l'entitat, Pepe Sánchez.

La CVBB va denunciar que els governs municipals de la zona no han avançat en cap de les 28 propostes amb què es van comprometre fa poc menys d'un any: "No volen treballar conjuntament amb els moviments veïnals", va protestar el president de la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (Favb), Camilo Ramos.

L'espurna que va encendre la ira dels veïns va see la negativa d'última hora dels ajuntaments a assistir a la reunió convocada per la CVBB, prevista pel passat 23 de novembre.

"Ens va xocar força", assenyala el president de la Federació d'AAVV de Santa Coloma (Favgram), Tomás Fernández, que situa a la vivenda i la cohesió dels barris les principals reivindicacions de la ciutat, a les quals no s'està escoltant."A algú no li agrada que els veïns vulguin formar part del Consorci del Besòs", adverteix Fernández sobre un dels punts que reclama la Coordinadora.