Skip to main content

Política

Els grups polítics aproven en què han de gastar-se els diners

  • Josep M. Roca

En l'últim Ple ordinari d'octubre, els grups polítics que formen part del consistori han aprovat regularitzar la seva situació econòmica respecte a l'aportació municipal que han de rebre anualment i que es va aprovar en el Ple del Cartipàs. Alguns dels grups no han pogut cobrar aquesta aportació per qüestions de criteri de la intervenció municipal. La instrucció aprovada en el darrer Ple posarà fi a aquesta anormalitat. 

Alguns canvis són tan evidents com permetre que un grup polític mantingui el NIF si la formació continua en el nou mandat. Tant Ciutadans com ERC han hagut d'esperar aquesta regulació per poder operar amb els mateixos comptes que tenien oberts. 

Els grups reben assignacions municipals en funció del nombre de regidors que tenen. Una part es dedica a la retribució de sous a regidors - els de l'oposició no tenen competència - i a assessors. Cinc regidors cobren d'aquesta manera i també 9 assessors. La segona es pot dedicar a despeses del grup, mai a pagar personal, com fulletons, el lloguer d'una oficina (com ha fet el PP), publicitat i altres. 

Fotografies: Carla Roca