Skip to main content

Política

Demà es constituirà el nou consell metropolità de l'AMB

  • Marina Tovar

Els canvis en les administracions i presidències a arran de les eleccions municipals del Passat 28 de maig encara no han arribat a la seva fi. Demà, dijous 27, es farà la constitució del nou consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que agrupa a 36 municipis, entre ells Santa Coloma.

El màxim òrgan de govern de l'AMB és el Consell Metropolità, compost per 90 consellers. 25 de Barcelona i entre dos i quatre de la resta de ciutats. Pel tamany, a Santa Coloma li pertoquen quatre llocs, ocupats per l'alcaldessa Nuria Parlón i els consellers socialistes Esteve Serrano, Ana Belén Moreno i Antoni Lluis Suárez.

Els 90 consellers votaran demà al nou president de l'AMB, que ja ha estat proposat en el Consell d'Alcaldes. És tradicional que sigui l'alcalde de Barcelona. En l'anterior mandat, la presidenta era Ada Colau. En el mandat 2023-20207, el càrrec l'ocuparà Collboni.

Govern a quatre

Tot i que fins demà no es presentarà el nou cartipàs metropolità i es farà el ple de constitució del Consell Metropolità, ja s'ha fet públic l'acord entre PSC, Junts, Comuns i ERC per dirigir el govern de l'AMB. Els quatre partits gestionaran el tercer pressupost més elevat del sector públic català, més de 2.400 milions d'euros, per ordre de proporció de vot metropolità.

 

Fotografies: Àrea Metropolitana de Barcelona