Skip to main content

Política

Parlon: “Els partits de l’esquerra han anat tots contra mi"

  • Josep M. Roca

Núria Parlon seguirà com alcaldessa de Santa Coloma. La majoria absoluta obtinguda, repetint els 17 regidors del darrer mandat, suposa una fita inigualable a la ciutat. Serà el cinquè mandat com a alcaldessa i els quarts comicis en els que venç, tres d’ells per majoria absoluta.

“Estem agraïts a la ciutadania, que ens ha donat el seu suport per mantenir-nos en un context que era bastant més complicat que els anteriors”. Núria Parlon creu que “els partits de l’esquerra” han anat contra ella, “sense diferenciar el seu discurs i això ha tingut un cost important per alguns d’ells”. 

Tampoc creu que ERC hagi tingut un bon resultat. “Amb en Sam n’haguessin tret cinc, sobretot vistos els resultats de les altres formacions”. Ho diu en referència a la desaparició dels Comuns de l’Ajuntament i el pobre resultat de la CUP. L’alcaldessa creu que el candidat republicà no vindrà a recollir la seva acta de regidor. “Aquí ha perdut”, deixa clar. Però si es queda o no, possiblement no se sabrà fins el dia del Ple de constitució.

En aquest ple, Parlon serà proclamada alcaldessa i seguirà sumant dies al seu rècord de longevitat. “Els mandats es comencen per acabar-los”, explica sobre els seus plans de futur. “Anirem a la Diputació perquè ens toca”, anuncia. Però no vol especular sobre si pot ser-ne la presidenta. “No m’ho plantejo”. Tampoc va voler avançar res de com seria el seu govern.

L’alcaldessa amb més vots en una gran ciutat

Núria Parlon és l’alcaldessa amb millor resultats a Espanya entre les ciutats de més de cent mil habitants. És una dada de la que se sent particularment orgullosa. El seu 51,34 per cent de vots supera M. del Mar Vázquez (PP), que ha estat escollida alcaldessa d’Almeria amb el 48,77 per cent.

Com a dona, és la més votada, tot i que per davant d’ella hi ha cinc alcaldes: tres del PP (Ignacio Vázquez, de Torrejón; Xavier García Albiol, de Badalona, i José I. Landaluce (Algeciras) i dos del PSOE (Abel Caballero, Vigo, i F. Javier Ayala, de Fuenlabrada).   

Fotografia: Carla Roca