Skip to main content

Política

76.900 colomencs podran votar en les eleccions municipals

  • Xavi López

El proper diumenge 28 de maig, un total de 76.900 residents de Santa Coloma de Gramenet tindran l’oportunitat d’exercir el seu dret al vot a les eleccions municipals. Aquestes eleccions municipals seran la dotzena des de la constitució dels ajuntaments el 1979. La ciutadania haurà de triar entre les 13 llistes tancades, tres més que a les eleccions del 2019, a les 27 persones que formaran la corporació colomenca. Ho podrà començar a fer a partir de les 9 del matí, quan els 23 col·legis electorals obriran les seves portes, permetent que els ciutadans emetin el seu vot fins les 20h. En la següent pàgina web, els electors poden consultar on han de dirigir-se per votar.

Per a la constitució de les taules, el 5 de maig es va realitzar un sorteig aleatori per al nomenament de 1.206 persones com a membres de les meses electorals en un ple municipal extraordinari. Hi haurà un total de 134 meses repartides als 23 col·legis electorals de la ciutat. L’ordenament legal estableix que el president i els vocals de cada mesa electoral són seleccionats mitjançant sorteig públic entre els electors que sàpiguen llegir i escriure i siguin menors de setanta anys. Els presidents han de tenir el títol de batxiller, formació professional de segon grau o, si no, graduat escolar o equivalent. Durant els darrers dies, l’Ajuntament està treballant per tramitar totes les al·legacions i substitucions presentades per assegurar així la correcta constitució de totes les meses electorals amb les garanties necessàries. Fins el 19 de maig, s’havien presentat 639 al·legacions, les quals seran resoltes per la Junta Electoral Central.

El 17 de juny,  un cop ja estiguin escollits els regidors i regidores, es celebrarà una posterior sessió constituent del Consistori. En aquesta, es decidirà qui dels 27 serà el proper alcalde o alcaldessa de Santa Coloma, que serà qui s’encarregui de liderar el grup que dirigirà l’Ajuntament durant el període 2023-2027.