Skip to main content

Política

ERC celebra la 2ª edició dels premis Alcalde Boada

  • Toni Salvador

Esquerra Republicana de Gramenet entregarà els Premis Alcalde Boada demà, dijous 27 d'octubre. La cerimònia, enguany en la seva segona edició, se celebrarà a l'Auditori de Can Roig i Torres a les 19:00 hores. En total s'entregaran tres guardons, els quals reconeixen la defensa dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat de ciutadans i entitats. Els premis porten el nom de Celestí Boada, militant d'Esquerra Republicana i alcalde entre octubre de 1936 i maig del 1938, sentenciat i afusellat pel règim franquista l'any 1939.

Les categories que es presentaran als premis estaran dedicades a una persona de la ciutat de Santa Coloma, a un ciutadà o ciutadana de Catalunya i a una entitat (preferiblement, de la ciutat). Els guanyadors ja han estat escollits, però es faran públics el dia de l'entrega de premis.

L'any passat, la cerimònia va dur-se a terme al Museu Torre Balldovina, i els premiats van ser: Maria Teresa Castellví com a persona de la ciutat per la seva tasca com a presidenta de l'associació de comerç del Fondo i la trajectòria de la seva família en la defensa del català amb la gestió de l'escola Manent; com a entitat, el Centre Excursionista Puig Castellar, que enguany celebrava el 75è aniversari; i com a ciutadana de Catalunya, va atorgar-se el premi a Carme Forcadell, lingüista, activista i política catalana, en aquell moment presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana i presidenta del Parlament de Catalunya, la qual va fer una ferma defensa dels valors de "llibertat, solidaritat i igualtat" inherents a la república catalana.

De manera extraordinària, es va fer menció especial a títol pòstum a Antonio Jiménez en reconeixement de la seva llista republicana i antifeixista i al seu suport a les lluites de la ciutadania també com a militant de CCOO, PSUC i PCC.

Enguany, les propostes han sigut analitzades per un jurat format per: José Maria Corral i Belorado, historiador, Magda Clavell i Miejimolle, directora del Museu Torre Balldovina; Albert Noguera i Carreras, expresident del Centre Excursionista Puig Castellar; Àngel Izquierdo i Rius, president d'ERC Gramenet; Mar González i Capsir, portaveu del Jovent Republicà; i Nicolàs Díaz i Bayona, membre de la Comissió Alcalde Boada.

Fotografia: Andreu Fernández (guanyadors de la darrera edició dels premis Alcalde Boada)