Skip to main content

Política

Gabriel Rufián inicia la batalla contra el PSC de Núria Parlon

  • Toni Salvador

El cavall de batalla d'ERC a les poperes eleccions municipals, Gabriel Rufián, engega la seva càrrega contra el PSC de Núria Parlon. L'alcaldable ha iniciat la campanya aquest diumenge davant l'expectació d'un parc d'Europa ple i recolzat per figures reconegudes del partit com Oriol Junqueras, Joan Tardà, la diputada del Parlament i colomenca Ana Balsera i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que acompanyaven al candidat i als actuals regidors a l'Ajuntament, Sam Núñez, Gemma Espanyol i Salvador Clavera. En el seu discurs, Rufián ha obert la seva candidatura a la via àmplia, posant èmfasi en el cara a cara amb els socialistes.

"Si ets de Santa Coloma i ets del PSC, pots votar ERC per què som tan socialistes i tan catalanistes com ningú. Si ets de Junts i ets de Santa Coloma, pots votar ERC per què som tan independentistes com ningú. Si ets de Podemos i ets de Santa Coloma pots votar ERC per què som tant valents com ningú", iniciava el final del seu discurs Gabriel Rufián, i sentenciava que "Santa Coloma no és de Ferraz, ni és de Parlon. És de la seva gent, i li retornarem".

Amb tot plegat, el candidat d'ERC dona forma a la seva campanya, en la qual pretén erigir-se en una alternativa real a l'alcaldia, controlada pel PSC els últims 31 anys. En aquesta línia, el diputat s'ha afegit a les declaracions del regidor Sam Núñez, tot criticant que l'actual govern local es dediqui a "repartir carnets de bon colomenc": "nosaltres no repartirem carnets de colomenc, ni repartirem carnets de patriota".

D'altra banda, Rufián ha apel·lat a la ciutadania tot parlant dels seus orígens al barri del Fondo, i ha destacat els problemes que continua patint la ciutat en matèria d'habitatge, serveis i seguretat, obrint melons com el de les ocupacions il·legals que proliferen en alguns barris de la ciutat. En afegit, l'alcaldable ha mostrat l'objectiu del partit de "deixar de militar en la moral" i començar a "militar en la utilitat": "si ets el que vulguis ser i ets de Santa Coloma, pots votar a ERC per què som tan demòcrates i tan útils com ningú", declarava en la seva intervenció.

L'independentisme, en segon pla

Un dels aspectes destacats de l'acte de presentació del candidat ha estat la tendència a "treure-li ferro" a la vessant independentista del partit republicà. "Només guanyarem si sumem. ERC hem de ser els primers a enterrar el dogmatisme, el sectarisme", apuntava Joan Tardà en el seu discurs. Oriol Junqueras, per la seva banda, ha posicionat el partit com un lloc de trobada pels votants d'esquerres, i ha remarcat que "no ho fem perquè tinguem la pretensió de què vosaltres us assembleu a nosaltres. Som nosaltres qui ens volem assemblar a vosaltres, per què ens volem assemblar a la societat a la qual volem representar. Per ser de veritat un sol poble".

Rufián també ha volgut enterrar la destral de guerra: "soc pare, fill, parella i soc independentista republicà. Dic que ser independentista no ens fa millors catalans. Tan catalans són els independentistes, com els federalistes, com els autonomistes... Hem de dir-li a tothom que si comparteix sentit democràtic és dels nostres. És igual la llengua que utilitzi". En definitiva, tota una declaració d'intencions a l'hora de cridar l'atenció del votant d'esquerres promig de la ciutat, saltant-se un dels aspectes més diferencials entre grocs i vermells.

Fotografies: ERC Gramenet