Skip to main content

Política

C’s presenta a Gragera com a candidat contra el “cortijo socialista”

  • Toni Salvador

La cúpula de Ciutadans presenta a Dimas Gragera com a alcaldable en les municipals de maig del 2023. La formació taronja ha donat aquest dissabte, en un acte multitudinari a la plaça Josep Sánchez de Santa Rosa, les claus de la seva candidatura, en la qual es posicionen com l'alternativa al PSC de Núria Parlon i com el tallafoc de Gabriel Rufián amb ERC. En aquesta línia, Inés Arrimadas, líder nacional del partit, ha advocat per la necessitat de recuperar "un municipi com Santa Coloma, oblidat i menyspreat pel separatisme i pel socialisme durant dècades", a més de manifestar que la ciutat "no pot ser mai més el cortijo del PSC, ni tampoc el laboratori de Rufián".

Mentrestant, Gragera ha posat el focus en la inversió local, tot prometent un "pla de xoc de 16 milions d'euros per recuperar els barris" en detriment de "xiringuitos com La Ciba o l'empresa municipal d'habitatge Gramepark". A l'acte també va participar el líder de Ciutadans a Catalunya i cap de llista en les passades eleccions autonòmiques, Carlos Carrizosa. "Us demanem que mobilitzeu a la gent perquè els socialistes no pactin un altre cop amb ERC", ha insistit Carrizosa.

Tot i els diferents matisos de cada líder, els discursos d'Arrimadas i Carrizosa, possiblement les cares més conegudes que encara romanen al partit, han estat lligades a reforçar la figura de Gragera: "Dimas és una persona del municipi que fa anys que treballa carrer a carrer i barri a barri un projecte per aquesta ciutat", ha destacat Arrimadas. De fet, la proximitat de Gragera amb la cúpula del partit no és pas fortuïta, ja que el colomenc forma part dels set genets encarregats i encarregades de la refundació del partit.

Ciutadans dona forma al seu cara a cara contra el PSC

La formació taronja ha donat el tret de sortida a la campanya, i d'aquesta forma comença a donar forma a la seva estratègia. Una de les branques del discurs, tot i no estar-hi dirigida, es recolza clarament en la crítica als republicans. Tot i que des de C's entenen que ERC no és un rival directe per la seva formació, sí que han trobat en la figura de Rufián un mètode per vehicular els punts de fricció amb el PSC, contra qui sí que mantenen una batalla aferrissada.

Els pactes del govern espanyol amb els republicans al Congrés i la imminència d'un possible pacte d'Aragonès amb el PSC per aprovar els pressupostos autonòmics després de la plantada de Junts, són el primer esglaó: "No tinc cap dubte que Parlon està desitjant que Rufián aconsegueixi els vots suficients per a governar amb ell", elucubrava Carrizosa en el seu discurs, i afegia que "l'alternativa contra un govern que li dona la mà a l'independentisme és Dimas Gragera".

L'altra branca, en la qual porta temps recolzant-s'hi el discurs taronja, és la inseguretat. "Proposem augmentar la seguretat als barris", explica Gragera d'un pla on afegeix mesures tals com la instal·lació d'una xarxa de càmeres de videovigilància o unes brigades específiques per combatre l'ocupació.

Fotografies: Andreu Fernández