Skip to main content

Política

Arrimadas i Carrizosa presenten a Dimas Gragera

  • Toni Salvador

La davantera de Ciutadans acudeix a Santa Coloma aquest dissabte. Inés Arrimadas, líder del partit, i Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari a Catalunya, participaran en la presentació de Dimas Gragera com a candidat a l'alcaldia en les properes eleccions municipals. L'acte es durà a terme a les 11:30 hores a la plaça Josep Sánchez, ubicat al parc de Santa Rosa.

Gragera dona el primer pas en la carrera de la campanya municipal, la qual tindrà la seva meta al maig de l'any vinent. El líder taronja va ser el primer a anunciar oficialment la seva candidatura en ser confirmat tant pels òrgans de Ciutadans com per la militància de la ciutat. L'anunci, però, dies després fou eclipsat per l'impacte en els mitjans de l'anunci de Gabriel Rufián com a candidat d'ERC. A hores d'ara, els partits liberal i republicà són els únics que han fet oficial el seu candidat. La presència de Núria Parlon com a representant socialista encara no és formal, ja que tot i haver anunciat que es presentarà, haurà de sotmetre's primer al procés de primàries del partit.

Gragera, l'escollit colomenc de Ciutadans

Amb tot plegat, la direcció de Ciutadans torna a apostar per Gragera; en primer lloc, com a candidat a Santa Coloma, una de les places importants de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'aposta, però, no es limita només a termes supramunicipals, ja que el colomenc forma part del conegut com a G-8 encarregat de conduir la refundació del partit, coordinat per la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís.

Aquest equip d'escollits va crear-se arran de la patacada dels taronges a les eleccions andaluses, on van passar de 21 diputats amb el 18,27% dels vots a la legislatura anterior a no aconseguir cap diputat. La topada va ser la culminació d'un seguit de derrotes que van evidenciar les necessitats del partit d'una reestructuració, no només de dirigents, sinó d'imatge i d'idees. El nou projecte té previst veure la llum a inicis de 2023, amb l'objectiu de fonamentar les candidatures 'ciutadanes' a les municipals i les generals.