Skip to main content

Política

Gabriel Rufián és nomenat candidat d’ERC a les municipals

  • Toni Salvador

ERC ensella el seu cavall de batalla per les properes eleccions municipals. Gabriel Rufián ha sigut nomenat aquest matí candidat republicà a l’alcaldia de Santa Coloma en l’assemblea local reunida a les 10:00 hores a la Biblioteca del Fondo. El diputat ha declarat que està disposat a “donar els millors anys de la meva vida” al projecte de “ser encara més importants en l’àrea metropolitana de Barcelona”, i ha apel·lat als votants “progressistes, antifeixistes i amb valors republicans” a sumar-s’hi per acabar amb els “insans” 31 anys de majoria socialista a la ciutat.

Així doncs, Rufián se suma a la batalla per l’alcaldia de Santa Coloma, en la qual ja figuren el candidat de Ciutadans, Dimas Gragera, que recentment ha sigut ratificat pels militants colomencs, a més de Nuria Parlon, qui ja va anunciar que es presentaria. L’actual alcaldessa socialista, però, haurà d’esperar fins a principis de 2023 per fer oficial la seva candidatura, la qual formalitzarà pel mètode de primàries.

A l’acabar la votació, ERC s’ha enfrontat als mitjans amb un capdavanter Rufián, acompanyat per Sam Núñez, actual portaveu, i Gemma Español, el qual confirma l’ordre en què es presentaran a la futura llista: segons el format “cremallera” que acostumen a utilitzar els republicans als comicis, Rufián seria número 1, Español la 2 i Núñez el 3.

L’acte ha tingut la presència de membres de la cúpula d’ERC, com és el cas de Joan Tardà o inclús de la líder del partit, Marta Rovira, que ha realitzat una connexió amb la sala Jaume P. Sayrach de la biblioteca en què s’ha dut a terme l’assemblea.