Skip to main content

Política

Rufián serà el candidat d’ERC a les municipals de maig del 2023

  • J.M Roca / T. Salvador

Gabriel Rufián serà nomenat candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals en l'assemblea local del proper dissabte 8 d'octubre, convocada a les 11:00 a la Biblioteca del Fondo. Es posarà així punt final a la contínua especulació que des de fa força mesos anunciava que el diputat al Congrés encapçalaria la llista colomenca dels republicans.

En passades declaracions, Rufián havia indicat que faria el més convenient pel partit i per la militància. Els últims mesos s'ha mostrat obert a la decisió, i no ha passat desapercebut l'augment de la seva presència a la ciutat. És el cas, per exemple, de la seva participació en la carpa del partit en la Fira d'Entitats de la Festa Major d'Estiu.

La qüestió interna encara no s'ha desvetllat, però sí que sembla clar que Rufián sortirà d'aquella assemblea havent estat proclamat cap de llista d'ERC per les eleccions municipals del 29 de maig de 2023. La idea de fons d'ERC és reforçar la seva força al Barcelonès Nord, especialment a Santa Coloma, amb l'objectiu de trencar amb el conegut com a "cinturó vermell" del PSOE.

Com ha expressat el mateix Rufiàn, el pla parteix de la direcció general del partit, concretament d'Oriol Junqueras. En el seu dia, de fet, la idea va estar ben acollida per la direcció local, que veu en la presència del diputat, un home mediàtic amb més de 900 mil seguidors a Twitter, el pal de paller on assentar les possibilitats d'incrementar el nombre de regidors.

Arrimadas es 'passa de frenada' a Twitter

La dirigent nacional de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha reaccionat a la notícia fent ús d'una altra notícia de la política de Santa Coloma: Dimas Gragera tornarà a ser el candidat taronja a les eleccions. En la publicació, però, poder es passa de frenada.

Arrimadas comença amb: "En les properes eleccions municipals, Santa Coloma escollirà entre Rufián o Dimas". Una afirmació un tant agosarada, sobretot pel fet que treu de l'equació a Núria Parlon, actual alcaldessa i dirigent local del PSC, el qual va aconseguir més de la meitat dels regidors i que parteix com a gran favorita per ser reescollida.

Per la seva banda, Gragera, en la publicació a la qual contesta Arrimadas, es proclama candidat "per parar el cop". "Rufián no té opcions de ser alcalde, però els socialistes per continuar governant el faran tinent d'alcaldessa si no ho evitem", escriu el proper candidat de Ciutadans a la batllia de Santa Coloma.

Fotografia: Maria Lorenzo