Skip to main content

Política

Vox i Rufián absents en el primer Ple ordinari del mandat

  • Josep M. Roca / Marina Tovar

El Ple municipal de juliol es va celebrar amb la inesperada absència dels dos regidors de Vox (ja de vacances) i del líder d’ERC, Gabriel Rufián, per motius d’agenda, segons va excusar el portaveu del grup Sam Núñez.

La bancada on seuen els membres del govern (PSC i Ciutadans) estava plena, però de l'oposició només es van presentar 5 regidors.

El consistori va tractar els 22 punts en un ordre del dia extens, ja que era el primer Ple ordinari que es celebrava des de l’abril i calia aprovar molts punts de tràmit i donar compte de molts decrets dels quals s’ha d’informar per llei als regidors en el plenari.

Entre els punts més destacats hi has l'ha aprovació del nomenament provisional de Lourdes Terrés com a la gerent de l'empresa municipal Grameimpuls o l'expedient de rectificació de l'inventari de la Corporació. També s'ha donat llum verda a dues modificacións de crèdit del pressupost, En una d’elles s'han transferit 693 mil euros que aniran destinats al Cicle Festiu de la ciutat, bàsicament per donar cobertura econòmica a la Festa Major d'Estiu.

En temes d'educació s'han aprovat les bases reguladores de les ajudes per a l'adquisició de llibres de text dins del programa "Reutilització dels llibres de text" per als ensenyaments de 2n cicle d'educació infantil, primària i educació especial i l'adquisició de carpes/parasols amb pesos per a crear espais d'ombres als col·legis i protegir així als nens de la insolcació i les altes temperatures.

Moments de tensió

Tot i que no s'han presenciat moments de tanta tensió com els que vam veure al Ple anterior entre l'alcaldessa, el republicà Rufián i el portaveu de Ciutadans, Dimas Gragera, hi ha hagut alguns controvèrsies entre ERC i el govern. Esquerra ha posat en dubte la gestió que s'estava fent de la Policia Local pel nombre d'hores extra que han hagut de fer i que han sumat uns 700 mil euros. L'alcaldessa ha denunciat que la qunatitat es deu en bona part a que Policia Local ha de cobrir les nits, ja que els mossos d'esquadra, que són competència de la Generalitat, no “tenen prou personal” per fer-ho ells.

Alhora, Parlon ha denunciat amb vehemència la insuficiència de mitjans adequats dels agents de la comissaria actual de la policia autonòmica per fer la feina com correspondria.

El grup Municipal d'Esquerra Republicana ha presentat una moció per millorar la gestió, la transparència i la informació de la Festa Major, demanant, per exemple, que es posés en el programa de la Festa quant havia costat cada activitat.

El PP ha aprovat la moció, adduint que el 80 per cent del que es demanava en la moció ja es devia fer per Llei  i que per tant no s’hi podia oposar. El govern, per la seva banda, ha respost que ja està complint la normativa de transparència que demana l’administració i que per tant votava en contra de la proposició republicana.

Acabat el plenari, la corporació ha anat a fer un acte de comiat abans de les vacances.

El proper ple municipal serà el dimarts 26 de setembre, ja que el dia abans, dilluns, és festiu a Santa Coloma.