Skip to main content

Política

Baixa la participació a la ciutat en les Generals'23

  • Josep M. Roca

A les sis de la tarda (18h), el Ministerio del Interior anunciava que a Santa Coloma de Gramenet havien votat 36.274 persones del total de 76.682 que estaven inscrites en el cens electoral.  Això era un 47,30 per cent del total. A la resta de l’estat, el vot a les 18h era d’un 53,13 per cent, només únicament un tres i mig per cent respecte a les darreres eleccions.

A la nostra ciutat, la xifra percentual és un 10,59 per cent menor que en les passades eleccions del novembre de 2019. L’abstenció, per tant, sembla que creixerà molt a la nostra ciutat, més que en la resta de Catalunya i de l’Estat. Les dades indiquen que a Catalunya i el País Basc les xifres han baixat, mentre  que a la resta de l’Estat, la participació hauria crescut.

Amb tot, caldrà esperar a veure en quanta participació afegida es tradueix l’augment rècord del vot per correu i en què farà disminuir aquestes xifres, ja que aquests vots no es comptabilitzaran fins al final, un cop tancat el col·legi electoral. Això també farà que el procés d’escrutini s’allargui més del que és habitual.

El mirall.net oferirà, així que es coneguin els resultats finals de la votació a Santa Coloma que es poden seguir pel web del Ministeri o be per la pàgina web municipal.

En aquesta pàgina https://resultados.generales23j.es/es/resultados/0/6440/0, si no hi ha problemes causats per la sabrecàrrega, es podran seguir al minut els resultats electorals.

Foto: Dani Mormuz