Skip to main content

Política

L'Ajuntament renova el segell Infoparticipa a la transparència

  • Xavi Chica

L'Ajuntament de Santa Coloma ha obtingut un any més el segell Infoparticipa 2019 amb una puntuació del 100% i el Premi Extraordinari a la informació continuada del rendiment de comptes, en especial a les Cartes de Serveis. El consistori colomenc obté de nou l'excel·lència en un segell, això sí, que posa el llistó d'exigències més aviat baix a l'hora de concedir matrícules d'honor. 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha distingit enguany la transparència dels webs de 122 ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb el Segell Infoparticipa, un guardó atorgat pel nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) d'aquesta universitat. A més de rebre un any més, l'Infoparticipa amb una puntuació del 100% d'indicadors positius, Santa Coloma ha rebut un premi extraordinari pel rendiment de comptes sostingut per part de l'Ajuntament. Quan la situació sanitària ho permeti, el Segell Infoparticipa i aquest premi extraordinari serà lliurat a les administracions distingides en un acte institucional.

Segell Infoparticipa

A partir dels 48 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013, s'atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s'exigeix un 95% d'indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s'atorga a partir del 75% d'indicadors positius).

L'equip del ComSET ha constatat el fet que un 29% d'ajuntaments distingits estan presidits per una alcaldessa, un percentatge més gran que el del total de municipis de Catalunya amb dones al capdavant (23%): les alcaldesses, per tant, obtenen proporcionalment millors resultats de transparència.