Skip to main content

Política

La corporació municipal fa l’ofrena a la Senyera en solitari

  • Josep M. Roca

Personal municipal de protocol, membres de l’equip de comunicació, fotògrafs i periodistes, i alguns agents de policia han estat els únics testimonis de l’ofrena de la nostra ciutat a la Senyera, aquesta diada de Catalunya de 2020.

En la més estricta intimitat per evitar possibles aglomeracions, l’alcaldessa ha dipositat una composició floral amb l’escut de la ciutat.  S’han seguit així –segons que explicava el propi govern-  les indicacions marcades pels decrets de la Generalitat sobre reunions socials (tot i que els decrets no inclouen els actes de caire polític), que prohibeixen agrupacions de més de 10 persones en un mateix lloc.

L’alcaldessa Núria Parlon ha estat flanquejada pels portaveus del Partit Socialista (Esteve Serrano), En comú Podem (Jonathan Fornés) i d’Esquerra Republicana (Sam Núñez) i acompanyats per la Defensora de la ciutadania Pepa González. La formació Ciutadans ha declinat, com és habitual els darrers anys, la invitació.

El pal de la bandera en mig de la zona enjardinada de la plaça de la Vila, estava custodiat per dos agents de policia vestits de gala que han hissat la bandera mentre s’escoltava l’himne de Catalunya. Un cop aixecada la Senyera  s’ha procedit a l’ofrena floral i a fer les fotos de rigor.

Enguany, les entitats de la ciutat no han rebut la invitació per assistir a aquest acte usualment multitudinari. En canvi, es va emetre un comunicat en que s’anunciava que l’acte se suspenia, ja que s’ha volgut que es fes sense la presència de públic, per evitar possibles contagis.

Per aquesta raó tampoc es va comunicar l’hora del mateix de manera oficial.

 

Fotos: J.M.R.