Skip to main content

Política

Josep Costa: "El procés, des de l'1-O ja és internacional"

  • Josep M. Roca

El vicepresident del Parlament de Catalunya, el colomenc Josep Costa, va estar, després de la manifestació, a una xerrada-debat prèviament anunciada organitzada pel CEP (Centre Excursionista Puigcastellar) al seu local.

Costa va respondre a les preguntes i reflexions dels assistents en  clau independentista amb afirmacions com “a Europa i internacionalment saben del moviment independentista gràcies als fets de l’1-O, ja que abans no sabien de la intransigència de l’Estat ni la força i determinació del poble català”. Per al polític colomenc, “els observadors internacionals creien que amb un canvi de govern tot es reconduiria, però ja han vist que no ha estat així”.

El vicepresident del govern va ser contundent en dir que la manifestació dels ultres a Madrid “ha estat una propaganda excepcional per a la nostra causa que no la hauríem pogut pagar mai” i que des de fora la qüestió queda molt més clara.

“La seva és una causa perduda, reprimir el poble des d’un govern es pot fer quan els dissidents son una part petita; però és impossible quan és tanta gent com la que recolza el dret a decidir”.