Skip to main content

Política

Escasses adhesions locals a la vaga general del dia 21

  • Xavi Chica

La vaga convocada per aquest 21 de febrer per la central independentista Intersindical-CSC ha tingut escasses adhesions a Santa Coloma, almenys oficialment. A l’Ajuntament de Santa Coloma cap dels sindicats ha comunicat als treballadors la jornada de vaga, donant a entendre que no s’hi adhereixen. En conseqüència, no hi ha hagut cap raó perquè el servei de Recursos Humans de l’Ajuntament s’hagi plantejat decretar serveis mínims per al dia de demà. S’entén que funcionaris i personal laboral treballaran com si fos un dia normal tant a l’Ajuntament com en la resta d’organismes municipals.
 
Tampoc des del sector del comerç colomenc s’han anunciat aturades per al dia de demà i caldrà veure quin seguiment es fa des dels centres educatius.

L’ANC Gramenet, Òmnium Santa Coloma, els CDR Gramenet, Esquerra Republicana i els Joves d’Esquerra, el PDeCAT de Santa Coloma, Arran, CUP Gramenet i SOM Gramenet sí s’han adherit a la vaga general d’aquest 21 de febrer, però no han enviat cap comunicat de premsa.

La Generalitat ha decretat serveis mínims en els transports de TMB, inclosos metro i autobusos de Barcelona, i als Ferrocarrils de la Generalitat del 50% en les hores punta (de 06.30h a 09.30h i de 17h a 20h) i del 25% la resta del dia. En el cas de Renfe, els serveis mínims seran del 33% dels trens durant tota la jornada. Durant el dia de demà també pot haver-hi talls en diferents carreteres com ha passat en anteriors vagues.

A la tarda,a les 18h, hi ha convocada una manifestació als Jardinets de Gràcia contra els judicis als polítics catalans que estan sent jutjats aquests dies al Tribunal Suprem.

D’altra banda, l’ANC Gramenet estarà present aquest divendres 22 de febrer de 9 del matí a 9 de la nit a la Plaça Sant Jaume per demanar al Govern de la Generalitat que “compleixi el mandat democràtic” de les últimes eleccions i que implementi la República.