Skip to main content

Política

200 manifestants contra el judici al Procés a Catalunya

  • Josep M. Roca

La lectura d’un manifest unitari de les entitats i partits amb motiu del judici als polítics catalans a Madrid va reunir més de dues-centes persones davant de a casa consistorial a la façana de la qual es projectava una imatge del logotip sobre la llibertat dels presos polítics.

El manifest, llegit amb motiu de ser el dia d’inici del judici als polítics catalans al Tribunal Suprem, va ser unitari i s’hi van afegir totes les forces, polítiques i entitats favorables a la independència de Catalunya o al dret a decidir. Actes similars es van reproduir per tot el país.

A més, hi ha previstos una sèrie d’actes (dissabte 16 de febrer manifestació a Barcelona i el 16 de març a Madrid) que culminaran amb una Vaga General convocada per la Intersindical CSC el dijous 21 de febrer.

El text indica que “el judici marcarà un abans i un després, no saben de quina manera” i acusa el tribunal de no ser independent ni imparcial. El manifest es titula “Són Causa General: l’autodeterminació és un dret”!” i defensa que “decidir no és delicte...” ni organitzar un referèndum.

La concentració va derivar en manifestació en fer els assistents una caminada pel centre de la ciutat (plaça vila, Llorenç Serra, Pompeu Fabra i Sant Josep) fins al local del Centre Excursionista on hi havia prevista na xerrada del vicepresident del Parlament de Catalunya el colomenc Josep Costa.

Prèviament, a traves de les xarxes socials va haver-hi una picabaralla entre els signats per la filiació dels qui havien de llegir el manifest, una qüestió que no havia estat consensuada prèviament. Finalment van fer la lectura Rodolfo del Hoyo, president d’Òmnium Cultural Gramenet; Gemma Dalmau, presidenta de l’ANC Gramenet i Laura León en representació dels CDR Gramenet.