Skip to main content

Política

Clari Organvídez serà la nova regidora del grup En Comú Podem

  • Josep M. Roca

La feminista Clari Organvídez serà la nova regidora d’En Comú Podem en substitució de la dimitida Núria Larroya. La renúncia del número 5 de la llista dels comuns, ha fet que sigui Organvídez que ocupi la plaça vacant.

Dani Espínola, a qui tocava per llei en ser el 5 de la llista presentada en les passades eleccions, va presentar la seva renúncia formal per raons de feina , ja que és propietari de l’empresa Bytegraf, de productes de reclam, copisteria i grafisme, a més de col·laboradora d’El mirall.net.

A partir de dilluns, data en la qual el Ple Municipal ratificarà el canvi, els tres regidors del Grup Municipal En Comú Podem són Jesús Sánchez, l’únic que ho és des del principi, Raquel Cuesta i Clari Organvídez.

És la segona dimissió en el si de la formació dels Comuns, ja que el seu cap de llista Jonatan Fornés va deixar també la seva acta de regidor i el càrrec de portantveu dels Comuns a la Diputació de Barcelona, fa una mesos.

Núria Larroya no ha fet públiques fins ara les raons de la seva dimissió. Hem de recordar que Fornés va plegar sense ni tan sols acomiadar-se del plenari, com sol ser habitual i sense cap més explicació. Considerar que ambdues dimissions tenen relació semblaria assenyat, tot i el silenci que les envolta, especialment per part dels protagonistes.

Crisi en els comuns

En el sostrat d’aquestes dimissions hi ha la forta i complicada lluita interna en la formació En Comú Podem Santa Coloma per controlar-ne el govern, especialment des que va esclatar el greu cas -esbandit primer a través de les xarxes socials i ara als jutjats- entre Jonatan Fornés i Carlos Rosales (regidor i diputat provincial el primer i tècnic del grup municipal el segon i setè de la llista d’ECP a les municipals en el moment dels fets) i que ha acabat judicialitzat per una querella per presumptes abusos presentada per Rosales.

El tractament que s'ha donat a aquest cas per part de la direcció a nivell nacional en la formació que lidera Ada Colau, ha enfrontat els diferents responsables dels partits que l’havien formada per presentar-se conjuntament a les darreres municipals. Una convergència que està acabada.

Podemos ja no hi és formalment i altres grups estan en una situació precària respecte a si continuar-hi o no, especialment a Santa Coloma on la situació és molt més complexa.