Skip to main content

Política

La regidora Núria Larroya deixa l'acta d'En Comú Podem

  • Josep M. Roca

La regidora d’En Comú Podem Núria Larroya, va presentar ahir els paper per gestionar la seva dimissió per qüestions personals i abandonar l’acta municipal. Larroya era la segona en la llista d’ECP i, tal com va fer qui fou el número 1 de la formació Jonatan Fornés, abandonarà el grup municipal fent un prudent mutis.

La mestra i ex presidenta del Casal del Mestre de Santa Coloma és la segona víctima política de la lluita interna que existeix en les formacions que en el seu dia van configurar la candidatura hereva dels partits  PSUC i Iniciativa per Catalunya. Larroya seguirà en política com a responsable d’afers d’educació. 

Larroya no ha aguantat la pressió per les lluites intestines que tenen components extra municipals i que han acabat amb una demanda judicial que es veurà en uns mesos als jutjats de Santa Coloma i que enfronta Jonatan Fornés i el setè de la llista Carlos Rosales -en principi per qüestions personals durant l’etapa en què exercia de tècnic del grup per designació de confiança (roman de baixa des de novembre) que s’han dirimit en les xarxes i que el comitè pertinent dels comuns a nivell de Catalunya va resoldre, amb matisos, a favor del cap de llista.

L’altre regidor, Jesús Sánchez, va abandonar Podemos fa més d’un any per diferències polítiques amb la direcció estatal del partit.

Sánchez va entrar en la llista d’En Comú Podem en tercer lloc, quan la formació s’havia formalitzat com a partit i la llista havia estat escollida per noms i no per quotes. Ara, aquesta formació ha quedat esmicolada entre els Comuns i antics militants d’Iniciativa, que ha tingut la majoria al grup amb el suport de Sánchez -que milita a Anticapitalistes-, d’una banda i Esquerra Unida, PSUC Viu i altres formacions petites que haurien provocat l’escissió.

La disputa judicial hauria estat aprofitada per remoure qüestions polítiques i personals que haurien minat la formació i fet molt difícil la feina al consistori com a oposició a l’ajuntament, el que ha provocat la marxa de Fornés i Larroya.

Jonatan Fornés va ser substituït per Raquel Cuesta, de l’ala més esquerrana. Ara, la nova incorporació serà el següent a la llista, tot i que no se sap del cert qui ocuparà la regidoria vacant. Per ordre, els següents són Dani Espinola, Clari Organvídez i Carlos Rosales.