Skip to main content

Política

Espelmes pels colomencs morts pel feixisme i el nazisme

  • Xavi Chica

El proper dijous 27 de gener arrencarà, un any més, el programa de Memòria Històrica de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta data commemora el dia de l’entrada de les tropes franquistes al nostre municipi i també el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust.

Aquest dia a partir de les 11 h, tothom que ho vulgui podrà col·locar al llarg del dia una espelma en l’escultura dels Jardins de la Torre Balldovina dedicada als deportats als camps d’extermini nazis.

A les 17.15h del proper dijous també es durà a terme l’ofrena institucional amb presència de l’alcaldessa, Núria Parlon. Es recordarà d’aquesta manera totes les víctimes que la guerra i la dictadura van ocasionar a casa nostra.

Entre 1939 i 1952 el règim franquista va executar, només al Camp de la Bota de Sant Adrià del Besos, un total de 1704 persones celebrant una parodia de judicis sumaríssims sense cap garantia ni validesa legal. Un total de 17 colomencs van ser assassinats al Camp de la Bota, entre ells l’exalcalde Celestí Boada. També els camps d’extermini nazis van ser el macabre final per a la gent de casa nostra.