Skip to main content

Política

Les regidories de districte, en carpes a carrers i places

  • Xavi Chica

Des d’aquest diumenge 23 de gener les carpes de les regidories de districte tornen a les places i carrers de Santa Coloma. Allà les famílies que ho vulguin podran participar en una gimcana en què hauran de descobrir diferents enigmes sobre els valors cívics de la ciutat i les persones que els fan possibles embarcant-se a través d’una porta temporal. En total, hauran de passar vuit proves per aconseguir un codi que els donarà un missatge final sobre el futur cívic de Santa Coloma.  

A més d’aquesta proposta lúdica, hi haurà la possibilitat d’omplir el qüestionari que recollirà les propostes de civisme sobre àmbits com ara la dignitat de les persones, la gestió de les comunitats veïnals, la contaminació, la mobilitat, l’ús de l’espai públic, el medi natural o la neteja, entre d’altres. El qüestionari estarà també disponible a l’adreça web www.gramenet.cat/civisme per a tots els veïns i les veïnes que hi vulguin participar. 

La inclusió del civisme a les carpes és la darrera acció del Pla de Civisme que l’Ajuntament està treballant des del gener de 2021 com un dels compromisos adquirits en el PAM 2020-2023 amb l’objectiu de promoure els valors cívics com a pilars sobre els quals construir una ciutat viva i respectuosa. El Pla marcarà les línies d’actuació estratègiques per sensibilitzar i fomentar la cultura cívica a Santa Coloma.

Durant el mes de gener i febrer, les carpes s’ubicaran en els següents punts de la ciutat i dies:

  • Diumenge, 23 de gener. Plaça de la Vila de 12 a 14h.
  • Diumenge, 30 de gener. Passeig de la Salzereda de 12 a 14h
  • Diumenge, 6 de febrer. Plaça del Rellotge de 12 a 14h
  • Diumenge, 13 de febrer. Parc Europa de 12 a 14h