Skip to main content

Esports

Karate Grama clou el seu any amb més de 500 assistents

  • Carlos Alcivar

El karate com una eina d’aprenentatge personal. El teatre Sagarra va ser l'escenari de l'acte final de curs i la cerimònia de lliurament de cinturons organitzada per Karate Grama, que va reunir gairebé 600 assistents. Durant l'esdeveniment, es van entregar 192 cinturons i diplomes oficials de la federació IKO Spain, reconeixent així l'esforç i la millora contínua dels seus membres.

Sota el lema "Humilitat, disciplina i perseverança", Karate Grama va destacar no només els èxits en el tatami, sinó també el desenvolupament personal dels seus participants. Lee Redondo, el líder de l'organització, va descriure l'acte com "un somni fet realitat" i va expressar el seu orgull per representar Santa Coloma. "Més que un club, som una família", va afirmar Redondo, ressaltant la importància de l'esport com a eina d'inclusió social.

El projecte de Karate Grama es va iniciar al riu Besòs amb joves de 16 anys en risc d'exclusió social, oferint un programa sociocultural i educatiu que ha evolucionat per incloure classes de karate al Poliesportiu Nou, derivades de serveis socials, centres de dia i centres de menors. Avui dia, el club compta amb la participació de 242 persones en les seves classes, amb un èmfasi especial en els valors del karate.

El president de la Fundació Esportiva Grama, Antonio Morales, i l'alcaldessa, Núria Parlon hi van ser presents 

“Osu, Senpai Lee Redondo”

Els alumnes més petits i més grans de Karate Grama pujaren a l’escenari per dedicar-li unes paraules al Senpai Lee Redondo, amb el salut inicial del tatami “Osu!” i un ràpid moviment de braços cap avall.

Un dels testimonis destacats va ser el de Dunia Meznoud, qui va explicar com el karate li va canviar la vida, aconseguint la tercera posició de la Copa Catalana 2024 de Karate Kyokushin.

També Oumaima, qui va agrair a Lee Redondo per ajudar-la a convèncer els seus pares perquè fes karate com a defensa personal.

Karate Grama no només fomenta l'esport sinó també la inserció laboral, ajudant joves a trobar treballs estables en hostaleria i oferint oportunitats com a monitors de karate en centres educatius. El projecte també inclou un programa per a dones, que va començar com a classes de defensa personal i ara compta amb 28 participants apassionades pel karate.

L'acte va concloure amb paraules d'agraïment al Senpai Lee Redondo per les seves ensenyances i el suport de l'Ajuntament per les instal·lacions. Karate Grama es consolida com un exemple de com l'esport pot transformar vides i fomentar una comunitat inclusiva i resilient.

Fotos: Carlos Alcivar