Skip to main content

Esports

Oriol Roca guanya el seu primer títol Challenger ATP

• Josep M. Roca

Oriol Roca aconseguí a la ciutat portuguesa de Braga la victòria més important de la seva carrera en vèncer en el Braga Open Tennis, un torneig Challenger 75. El colomenc es va imposar en la final al croat Duje Ajdukovic per 4/6, 6/1 i 6/1 en 2h 4’ de joc.

El colomenc, que s’havia classificat en el quadre final després de guanyar-se el lloc superant els dos partits de la fase prèvia, afrontava en el setè encontre d’aquesta competició l’oportunitat de guanyar el seu primer torneig Challenger, després de perdre les dues finals disputades anteriorment, la darrera d’elles aquest any mateix a Ausgburg (Alemanya) el 27 d’agost.

En aquesta oportunitat, i malgrat el mal inici de l’encontre amb dos trencaments del jugador croat per avançar-se 0-3, Oriol roca no va perdre mai el seu lloc i va recuperar un dels breaks (3-2); però Ajdukovic amb un bon servei i guanyadors a les línies va poder mantenir l’avantatge per apuntar-se el primer set (6-4).

Però la cosa va començar a canviar a l’inici del segon set. “He percebut que entrava en el joc i que ell repetia un patró en els seus guanyadors i he vist el que havia de fer per dominar el joc i el resultat va ser perfecte”, explicà Oriol Roca a la roda de premsa. De fet, el croat ja no va ser capaç de guanyar cap joc més amb amb el seu servei i només va poder sumar un joc cada set gràcies a sengles breaks.

El colomenc va declarar a la periodista Diana Carvalho del Diario do Minho de Braga que “avui ha estat el primer partit en tot el torneig en que he començat per sota en el marcador, però sabia que podia donar-li la volta a la situació. No hi havia avui c ap altra opció que deixar-ho tot a la pista”.

Millor rànking ATP històric en dobles

És el 76è títol d’Oriol Roca com a tennista professional. 28 títols individuals i 48 en dobles. És el primer individual en la categoria Challenger, mentre que en la prova de dobles en suma 7.

En el rànking individual ATP, a manca de confirmació en la llista setmanal de l’ATP, Oriol Roca ocuparà el lloc 207 mundial i 12è jugador espanyol.

Oriol Roca jugarà la propera setmana a Lisboa en el Challenger 75 de la capital portuguesa i gràcies a jugar la final entrarà en el quadre final que començarà a disputar-se dimarts.

En dobles, el colomenc va fer semifinals i amb els punts obtinguts millorarà el seu màxim històrics col·locant-se  136 del món.

Foto portada:  Diana Carvalho del Diario do Minho