Skip to main content

Esports

La FE de Rugby ret homenatge a cinc colomencs

  • Josep M. Roca

En la celebració del centè aniversari de la Federació Espanyola de Rugby, cinc colomencs i colomenques van ser reconeguts pel seu paper pioner en el rugbi femení. María José Márquez, Judith Martínez i Lídia Sáez van ser homenatjades per ser de les primeres jugadores i formar part en la selecció femenina espanyola. En el mateix acte, també va rebre reconeixement Begonya Montmany, que va fer de delegada i Ferran Domínguez, professor d'educació física i fundador dels Dragons el CR Puig Castellar.

L'acte d'homenatge va ser en l'Auditori de l'estadi Metropolitano de l'Atlético de Madrid, a la capital d'Espanya. Allà la FE de Rugby va organitzar diverses activitats, el punt culminant va ser el partit contra els Pumas de l'Argentina (3-62). Destaca també aquest lliurament de reconeixements a les pioneres d'aquest esport. 

El rugbi colomenc femení va ser un dels pioners en l'època de la fundació dels Dragons, i va lluitar pels títols importants jugant a un camp provisional en el descampat que era Can Zam en els vuitanta. Avui en dia, el Santa Coloma Rugby Club (coneguts com els Dragons o els Dracs) contínua entrenant a desenes de joves, amb tres equips: el sénior masculí, el sénior femení i el sub 14.