Skip to main content

Esports

Iker Liebana, subcampió d’Espanya en escacs per a cecs

  • Dani Mormuz

El colomenc Iker Liébana Franco ha quedat subcampió d'Espanya en el XIX Campionat Juvenil d'Escacs, organitzat per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (FEDC) entre els dies 1 i 4 d’agost.

El jove d'12 anys va competir en la categoria juvenil, una categoria en la qual competeixen tots els menors de 20 anys.

Iker Liébana va aconseguir quatre dels cinc punts possibles, és a dir, va guanyar quatre partides. Cadascuna d'elles comptava amb 90 minuts de temps per jugador, amb 30 segons addicionals per cada jugada.

Així, s'ha classificat pel Mundial del pròxim any, que es celebrarà a Hongria, previsiblement a l'estiu. Serà un torneig d'una setmana, on cada dia es jugarà una partida.

Alba Rojano, presidenta del Club Escacs Gramenet i entrenadora del jugador, explica que l'Iker ha fet un gran canvi quant al seu joc l'últim any i es mostra més madur a l'hora d'enfrontar les partides.

Per això, l'esforç i la dedicació que ha demostrat en els entrenaments ha tingut resultats en aquest campionat. També ha estat clau mantenir la calma durant el joc, i tenir en compte les estratègies.

L'Iker entrena tres dies per setmana, una hora cada dia. En els seus entrenaments, treballa les tàctiques de joc i analitza les diferents situacions que es poden presentar a les partides, així com els errors comesos.