Skip to main content

Esports

Ensarronada i poca fortuna de la Grama en la visita a Olot

  • Josep M. Roca

No han va tenir prou la FE Grama amb emmanillar el joc de l’UE Olot al llarg dels noranta minuts per endur-se re positiu de la capital de la Garrotxa. El 2-1 final, en un boix temps de descompte final, no premià els mèrits colomencs que no van merèixer perdre, tot i que tampoc guanyar.

Va ser un partit estrany que va començar malament. Els dos equipatges oficials de la Grama es confonien, segons el criteri de l’àrbitre vallesà Brian Díaz Díaz amb la samarreta dels locals que per celebrar el centenari de l’entitat s’ha partit amb dues franges de blau i vermell a cada banda del pit. La solució, que la Grama jugués amb les samarretes grogues de la segona equipació de l’Olot. Discusions i mal ambient abans de començar.

La relació entre ambdues entitats està malament des del partit suspès per l’avaria en la llum en el partit de Copa de Catalunya. Finalment, quan els locals van fer el segon gol van caure objectes a la banqueta visitant i va fer que hi hagués un enfrontament de tècnics, reserves i jugadors de camp amb  la grada.

El gol del triomf olotí va produir-se en una escapada de Marco Gil que es va quedar sol mercès a un rebot afortunat quan el porter Sergio Fernández era a l’àrea olotina tractant de rematar infructuosament un córner a la desesperada i havia deixat buida la porteria.

Control colomenc del joc i l’escenari

 L’equip de José Solivelles va saber anul·lar el joc dels garrotxins al llarg del partit que només van xutar entre pals dues vegades, que van ser els gols. Fins i tot, tenir la possessió de pilota, especialment en la segona part en què el joc combinatiu dels colomencs al qual només li va mancar el remat a porteria. Un xut, un gol, de penal en el minut 95.

Els olotins havien marcat el primer gol en un córner allargat amb el cap que David Bigas va rematar des del segon pal i va entrar entre les cames dels defenses que eren sota pals. L’Olot no va tenir més ocasions clares fins la jugada del segon gol. Gairebé no van xutar a porta i van fer molt poques jugades de perill, ja que les poques ocasions en què van desbordar els laterals per centrar no hi havia ningú per rematar i els xuts llunyans no van ser mai un problema pel porter colomenc.

Per contra, la FE Grama, que va tenir molt la pilota, no va saber crear ocasions i només un xut llunya de Peris, ja en el segon temps, semblava buscar entre els tres pals, però un defensa la va desviar. L’atac colomenc era desordenat i sense poder desbordar mai per les bandes. L’Olot, conformat amb l’1-0 matiner, deixava fer i esperava sortir a la contra. Ni un ni l’altre equip van fer més mèrit.

La jornada desafortunada del final va posar el 2-0 que semblava definitiu, però després de servir de centre una pilota centrada dins l’àrea la va tocar un defensa olotí amb les mans i el col·legiat va assenyalar el corresponent penalty que Kilian Villaverde va transformar.

2.1 final,n o hi va haver temps per a més i picabaralles la retirada a vestidors. El tècnic Jose Solivelles va reconèixer al final de l’encontre que “hem fet un bon partit, els nois ho han donat, tot. No ens hem merescut perdre”. També, en declaracions a Grama TV, va reconèixer que “possiblement tampoc hauríem merescut guanyar”.

Veieu aquí la classificaciò de la FE Grama.

Foto portada: La Grama amb l'equipatge groc de l'Olot. (FEG)

Foto Interior: Killian Vilaverde va marcar de penal. (FEG)