Skip to main content

Esports

Tres colomencs en la final de l'Europeu sub 19 de futsal

• Josep M. Roca

La selecció espanyola junior de futbol sala, amb tres jugadors colomencs, jugarà aquest  diumenge a les 20:30 hores la final del Campionat d’Europa sub 19. El combinat espanyol va guanyar divendres al vespre la selecció d’Ucraïna per 3-2 en un partit molt disputat i s’enfrontarà a Portugal pel títol de campiona.

Els portuguesos van guanyar 5-3 als espanyols en la fase de grups, en un partit que el marcador va anar sempre favorable als hispans fins als darrers minuts. Després l’empat contra Croàcia 3-3 i la victòria 5-2 sobre França, la selecció va passar a semifinals com a segona de grup.

Els tres jugadors colomencs han tingut protagonisme en el partit de semifinal contra els ucraïnesos. Pol Cano i Adrià Tapìas, que és el capità d’Espanya, han sortit en el cinquè titular. El combinat espanyol ha començat l’encontre amb força i als dos minuts ja guanyava per 2-0, amb gol de Tapia, el primer del partit, d’un potent xut llunyà des d’onze metres.

L’equip ucraïnès va marcar a poc del descans en una badada defensiva dels vermells que ha igualat el partit i que ha fet que el descans no hagi estat tan plàcid per als espanyols. A la represa, en un altre error defensiu espanyol, Ucraïna va aconseguir l’empat i el colomenc Víctor Ramos, a la sortida de corner va fer el gol del triomf que donava el passi a la final.

La igualtat ha presidit la segona part, però la defensa ha estat bé en els minuts finals i amb la seguretat de Pau López, el porter espanyol, aturant els pocs xuts a porteria dels contraris, ha mantingut el resultat.

Espanya cau en la primera fase contra el finalista

Portugal, el rival en la final, ja ha vençut Espanya en aquest Europeu sub-19. Va ser el el partit inaugural de la fase de grups en què els lusos van guanyar 5-3, després de remuntar un 0-2 favorable a Espanya.