Skip to main content

Esports

La Grama es complica el futur empatant amb la Rapitenca

• Josep M. Roca

Un gol de Dani Martín en el quart minut de descompte va minimitzar el drama que era perdre contra un equip situat en la zona de descens directe. La Grama sumava un punt en una jornada en que els seus rivals directes tampoc van sumar, excepte el Vilafranca que també va guanyar al Sants en l’afegit. Aquesta realitzat minimitza l’ensopegada.

Els colomencs amb baixes en la zona central de la defensa no van estar massa fins alhora de defensar la porteria d’un Guiseris que tampoc va tenir el seu dia. Val a dir que amb només quatre xuts a porteria, els visitants van fer tres gols. Un botí que no van saber defensar al final. La Grama va portar el ritme del partit, però el gol és una assignatura pendent per els homes de Jose Solivella.

L’equip va crear moltes ocasions, va tenir oportunitats força clares, però la punteria dels atacants locals no estava afinada. La sort en forma d’un penal innocent de la defensa tarragonina va permetre Roger García marcar el gol que, a dos minuts del descans, donava vida i moral als locals. Amb set gols, Roger iguala a Guillem Trilla com a Pichichi de l’equip.

La sortida de l’equip a la segona part apuntava a la remuntada, però Escarabill, Montalbán i el propi Roger no encertaven amb la xarxa rival quan semblaven tenir-ho fàcil. Quan tot feia pensar en l’empat gramenenc, una falta directa que tocava a la tanca defensiva desviava la pilota lluny d’un sorprès Guiseris. L’1-3 era una cop fort per la Grama i semblava un cop dur de recuperar.

Les molèsties en el turmell de Mike Ceballos havien aconsellat reservar-lo per si feia falta la seva presència al llarg del partit. I vaja si va fer falta. Ell va fer el segon gol (suposava el 2-3) que va encoratjar l’equip a buscar un empat que a cinc minuts del final del partit semblava impensable. I es va aconseguir. De sobte, Dani Martín va aparèixer en la posició de davanter centre per caçar una pilota llarga que duia camí de perdre’s. Un toc subtil va superar el porter rival i donava un punt a la Grama, i el que es més important, li treia dos punts a un rival que s’hagués posat a sis punts en la classificació.

Queden quatre jornades DE Lliga i la Grama és onzena amb 31 punts. El descens directe està marcat pel Sants a nou punts de distància; però els descensos no compensats d’equips catalans de la Segona RFEF podria complicar la permanència a més equips. Badalona, Lleida, Prat i Olot en el grup III i Cerdanyola en el grup V estan en dificultats. En zona de descens només estan ara pratencs i olotins; però els altres hi son a prop. I la lliga de Segona RFEF durà quatre setmanes més.