Skip to main content

Esports

La FE Grama s’enfila cap a la zona tranquil·la

• Josep M. Roca

Vuit punts de dotze possibles, sense cap derrota en quatre partits amb dues victòries a casa i dos empats a domicili. Un excel·lent botí impensat que, unit a les badades dels rivals directes, han allunyat els colomencs de la zona de descens i, fins i tot, els permeten somiar en estar dalt a la classificació de la Tercera Federació.

El 3-1 definitiu sobre el Vilafranca va ser molt sofert. No va ser resultar partit còmode, malgrat que els primers vint minuts tot semblava fàcil. L’equipo controlava, jugava arribava i ja tenia el marcador a favor gràcies a un gol del central Guillem Trilla, que ja du sis gols a la lliga, la majoria, com aquest, a servei de corner. És el Pichichi de la Grama.

Tot anava de cara quan una passada al porter de Dani Martí  molt compromesa va acabar amb penal a favor dels visitants per l’erroni control del porter. L’empat va colpir els blaus que van quedar-se sense els arguments que els feien amos i senyors del match. Ara era el Vilafranca qui dominava,

Així va ser la resta del primer temps, amb l’ai al cor per les arribades visitants. L’equip penedesenc estava millor posicionat al terreny de joc. La feina de Jose Solivelles al descans va està dedicada a recuperar el xip perdut, canviar el sistema de joc i recuperar la pilota.

Una jugada d’estratègia, als cinc minuts de la represa va ser el bàlsam que necessitaven els colomencs. Falta lateral a la zona de les banquetes, passada sorpresa a Roger Garcia que es feia el despistat fora de l’àrea quan tothom pensava que la centrada aniria al punt de penal i engaltada del migcampista que va anar a besar l’escaire esquerra de Pablo (el porter del Vilafranca, ex del juvenil de la Grama l’any passat) abans de caure dins la porteria. Un golàs de gran qualitat.

Era el revulsiu que calia, però el Vilafranca inofensiu de començament de partit ja no hi era, i l’equip de Christian García buscava l’empat amb ganes. Fins i tot quedar-se amb un home menys en el minut 52. Malgrat que tot semblava de cara, no va ser fàcil, perquè els penedesenc semblaven jugar millor en inferioritat.

El partit circulava amb la intranquil·litat d’un resultat curt i la por de les moltes vegades que aquest any s’han perdut punts a casa als darrers minuts. A més, en el minut 80, el porter  Daniel Guiseris era expulsat per perdre temps. El debut d’Iván Garcia i que els vilafranquins es van anar descaradament a la cerca del empat van posar la cara d’ensurt en els afeccionats.

L’atac visitant no va ser bo i l’expulsió de Dani Toro primer i el gol d’Alex Montalbán (min 93) van fer aparèixer les cares de felicitat en els afeccionats que ja comencen a adonar-se que les coses han canviat i que l’equip està en la bona dinàmica.

Proper partit, de nou a casa, el 26 de febrer (aquesta setmana descans per Carnaval) contra el Castelldefels, un dels equips que marca la frontera del play off d’ascens. Guanyar seria tota una declaració d’intencions.