Skip to main content

Esports

Punt d’inflexió de la FE Grama al camp del Girona B

  • Josep M. Roca

Riudarenes (Gironès), enviat especial. Les coses han canviat a la FE Grama. Amb Jose Solivelles a la banqueta, l’equip és capaç de qualsevol cosa: ha sumat a casa d’un llançat Muntanyesa, a derrotar clarament al líder i ha sumat al camp del Girona malgrat veure’s 2-0 avall en el marcador. Cinc punts de nou possibles que tenen gust a glòria.

L’equip sap a què juga. “Fa dues setmanes que hi sóc i amb tot començat el que pertocava era reforçar la zona defensiva com a prioritat. I així no ens ha a anat malament. Ara ve la segona part de la història, millorar ofensivament i ens hi esforçarem per aconseguir-ho”. El míster colomenc sap perfectament que els punts sumats fins ara s’han de fer valuosos en les dues properes jornades de Lliga què l’equip els jugarà consecutivament a casa, amb la jornada de descans per Carnaval enmig.

A Riudarenes, l’onze blau va saber dur el partit al seu terreny: poc espai de joc, molta gent en els pocs metres en què circulava la defensa i evitar les errades que donessin opcions al contrari per batre Guiseris. Aqujest guió va funcionar perfectament durant 44 minuts, però en la darrera acció de la primera meitat, un servei de cantonada va permeteren una sèrie de tocs incontrolats seguits dins l’àrea gramenetista que van acabar permeten un xut d’Alegre des del llindar de l’àrea que va resultar un xut imparable.

Però la cosa no va acabar aquí, mentre el tècnic rumiava els canvis, una errada defensiva múltiple, amb relliscada de Guiseris inclosa, va deixar sol Almansa que va fer el 2-0 que semblava condemnar l’equip.

Però Jose Solivelles tenia ja preparat Roger Garcia per canviar la tàctica i passar de ser un equip defensiu a un altre ambiciós i amb ganes de capgirar el resultat advers. I efectivament les coses van canviar. L’equip va pujar línies i es va començar a jugar en camp contrari, a fer serveis de cantonada i a crear perill en cada atac. La superioritat colomencs ara gran i va saber traduir-lo en gol.

A la sortida d’un corner, David Adán, s’estrenava coma  golejador de la Grama fent passar entre les cames de defenses i davanters un refús en servei de cantonada. La pilota va besar les xarxes amb suavitat, però donant un cop de mortal important a tot l’equip. La lluita de l’equatorià Mike Ceballos al capdavant ja no era solitària. Tenia companys, rebia passades, centrades... en una d’aquestes, al davanter centre el van agafar i en caure l’àrbitre va xiular penal.

Roger Gràcia va fer l’empat enganyant el porter rival. Especialista consumat a pilota aturada és una dels homes sa recuperar per a la causa. Amb 2-2 al marcador, la Grama va saber defensar la porteria de les darreres embranzides dels locals, un Girona B que ja estava desgastat i fora del partit i que va recuperar el domini, però no les ocasions.

L’empat col·loca 10è a la Grama en la classificació de la Tercera Federació, després d’haver-se jugat ja dos terços del campionat. Queden deu partits, sis a casa i quatre a fora.

El juvenil cau amb el Zaragoza B

Un gol en pròpia porteria i un rebuig del porter que rebota en el davanter que el marcava i que va ser hàbil de posar la cama,  van ser la història dels dos gols del juvenil del Zaragoza per endur-se els tres punts de Santa Coloma.