Skip to main content

Esports

Punxada inesperada de la FE Grama al Nou Municipal

  • Josep M. Roca

Una FE Grama sense idees, amb el seu golejador referència –l’equatorià Mike Cevallos, dos gols amb una sola titularitat- escalfant a la banda tota la segona part, va perdre per 1-2 contra un Tona amb més fe i sobre tot, amb la idea de xutar a porteria contrària com fos i des d’on fos, l’única manera que es coneix de fer gols.

El triomf visitant és inqüestionable, tot i que es va produir en el minut 93. El Tona que venia de perdre tres partits seguits es va trobar una Grama que tocava la bola, però no tenia profunditat. Escassa profunditat i la porteria contrària massa lluny d’on es posseeix la pilota. Un sol punta (Montalbán), un exterior (Ángel) més preocupat per defensar i una estratègia basada en n o perdre la pilota i no encaixar.

D’això darrer no se’n va sortir l’equip, i sort de Manu Martín que, un partit més, va tornar a ser el millor de l’equip. La defensa sense Yuste i Juan Carlos, que es van ressentir de lesions patia excessivament i el mig del camp patia per fer jugades. Aquesta vegada no es van veure ni els xuts llunyans de Roger García.

El Tona es limitava a buscar els seus puntes, sense massa perill i a xutar a porta tot el que s’apropava a l’àrea local. Sense perill a la primera part. Un nou gol a pilota parada va permetre Palomeque fer l’1-0 en el descompte de la primera part.

Podia semblar que l’avantatge en el marcador permetria jugar millor als de casa, pe`ro va ser al revés. El Tona, obligat pel marcador contra, va avançar línies i això va provocar que els colomencs ja no poguessin passar-se la pilota en zona defensiva i van començar a venir els errors i l’atac osonenc va anar creixent.

L’empat feia justícia al millor joc visitant. Els canvis de Manu Peláez van ser immediats, però l’equip va empitjorar. Rolo, un dels juvenils que van destacar en l’ascens l’any passat, lateral esquerra tancat, va passar a ocupar l’extrem dret corrent la banda sense cap opció (llevat una pilota en què va anar-se’n amb avantatge que va perdre quan va haver d’aturar-se per canviar de cama per centrar)  per dins del camp a pocs metres de Cevallos, qui no parava d’escalfar a la banda esperonat per un dels preparador físics. El seu escalfament de gairebé mig hora no va servir perquè sortís al camp.

La Grama és un equip sense gol, ja que només Badalona i Vilafranca (7) i Castelldefels (3) n’han fet menys després de les primeres 8 jornades.

Afortunadament, en la classificació, l’equip colomencs encara és en la zona intermèdia, a quatre punts tant de la zona d’ascens com de la de descens.

El juvenil fa errades que li costen el partit amb l’Espanyol

Una setmana més, i ja van vuit, el juvenil de Divisió d’Honor de la Grama desconeix que és la victòria. La zona esportiva Dani Jarque de l’Espanyol no era el lloc més adient per fer-ho, però l’equip va cometre una errada greu només començar l’encontre i això va condicionar tot el partit.

Amb un gol en contra, els espanyolistes van jugar a plaer i quan van fer el segon abans del descans, el partit va quedar decantat.

Amb cinc punts, la Grama es troba en  la zona de descens en la classificació, però no massa lluny encara d ela zona de confort. El Cornellà, diumenge vinent, és una autèntica prova de foc. Els cornellanencs venen de guanyar els dos cuers, Europa i Ebro.

Diumenge, 11:45 al Nou Municipal, propera cita pels de Cristian Rueda.