Skip to main content

Esports

Una de freda i una de calenta al bàsquet de Santa Coloma

• Toni Salvador

Jornada grisa pels equips de Copa Catalunya de la ciutat. El Draft aconsegueix l’esperada victòria contra un rival capdavanter, tot i que encara sense el nivell al qual voldrien estar jugant a hores d’ara. D’altra banda, el CBSC rep una derrota dura a casa contra un rival directe, després de tenir el control la major part del partit. En resum, una victòria i una derrota en la jornada decisiva d’aquest darrer cap de setmana, just abans de la setmana de descans pel dia de Tots Sants.

El Draft venç, però no convenç

És una realitat que el Draft va ser millor que va ser millor el dissabte passat. Tot i el tòpic, però, també és veritat que l’únic del qual està convençut l’equip és que tenen l’horitzó molt lluny encara. En definitiva, victòria sense grans pretensions per les grogues a casa de l’AB Premià (48-54), que fins dissabte a al vespre ocupaven la part alta de la classificació amb un balanç de 3-1.

“No vam jugar molt bé, com ens agradaria, però vam guanyar”, comenta Toni Sáez, primer entrenador del Draft. Un objectiu, d’altra banda, molt remarcable per un equip que fins fa unes setmanes suava sang a la cerca de la primera victòria, que evidencia l’assoliment d’un rodatge mínim que a hores d’ara les fa imparables. Comença a quallar l’estil de joc que cerca l’staff tècnic, i també triomfen petits projectes com el desplaçament de l’alera Joana Navarro a la posició de base i la de Marta Colàs a la d’escolta, tot mentre Clara Hernández encara treballa en la seva recuperació total. L’equip de nova creació, per tant, ja roda per si sol, i comença la seva cerca de competir per tot aquesta temporada.

El CBSC es queda amb la mel als llavis

A 20 minuts del final, el CB Santa Coloma ja tastava la victòria. Amb un +13 al marcador i amb la fervor de la grada pressionant als rivals, tot semblava de cara pels vermells. Malauradament, i sense sospites d’una exacerbada confiança dels locals, el JAC Sants va posar-se les piles. Aprofitant el seu físic i la benedicció dels àrbitres, la qual va afavorir-los en trams claus del partit, van ajustar el marcador, enviant el partit a un estira i arronsa final on el Santa Coloma no va treure’n l’aigua clara, ni tan sòls a l’últim llançament de Ferran Arqués per enviar el partit a la pròrroga. Al final, 75-78 pels de Barcelona.

Com a punt positiu del partit, la gran actuació de César Gómez (16 punts en 25 minuts), que torna a dominar l’apartat ofensiu de l’equip després d’una temporada 21/22 impecable, però que encara no havia aparegut al seu màxim esplendor en aquesta.