Skip to main content

Esports

Adolfo, Noèlia Giménez i la Natació, els millors de 2022

  • Josep M. Roca

Adolfo Fernández, jugador de futbol sala del FC Barcelona; Noèlia Jiménez, gimnasta del Aerodance Sant Adià i l’Associació Natació Gramenet van ser els premiats amb els guardons a millors esportistes, home i dona, i entitat de l’any 2022. No es van donar a conèixer els finalistes.

Adolfo va rebre el premi al millor esportista colomenc de 2022 (repeteix distinció) per haver estat, com a jugador del FC Barcelona de futbol sala, campió de la Champions League, guanyador de la Lliga, La Súpercopa d’Espanya i la Copa d’Espanya, a més de ser medalla de bronze en l’Europeu amb la selecció d’Espanya.

Noèlia Jiménez, va rebre el guardó com a millor esportista colomenca de 2022 per ser campiona mundial per equips de dansa acrobàtica representant a Espanya. Pertany al club de Gimnàstica Aerodance de Sant Adrià.

L’Associació Natació Gramenet va rebre el guardó a millor entitat colomenca del 2022 per la seva tasca de promoció de la natació i els seus valors solidaris.

En total, es van repartir 8 mencions especials, set individuals (4 d’elles a títol pòstum) i una en conjunt per a la Penya Santako, d’Industrias; 7 homenatges i reconeixements tots ells individuals.

A més, van rebre distincions un total de 66 esportistes i 19 equips o entitats: 9 esportistes per triomfs de caire internacional, individuals i col·lectius; 21 esportistes i  5 equips per títols estatals; i 36 esportistes i 14 entitats per la consecució de títols de campions de Catalunya o títols de lliga amb ascens de categoria. Quasi una trentena d’aquestes triomfs corresponents a esportistes menors de 18 anys i 8 a atletes veterans.

Després de quatre anys de no celebrar-se, l’àrea d’Esports ha tornat a agrupar en aquesta única gala tots els esportistes, quan abans de la pandèmia l’esport de base va segregar-se i feia un lliurament a part.

Ara, la regidoria d’esports pertany a l’àrea de ciutat educadora, infància, joventut i esports que depèn de la 8ena tinència d’alcaldia, de la qual és titular la regidora Mireia  Gonzalez. Abans, l'Àrea d'Esports estava inscrita en la Tinencia d'Alcaldia de de Cultura, tot i que manté el mateix tècnic en cap.