Skip to main content

Esports

Seimar Dojo honora al mestre francès Hanshi Jean-Paul Bindel

  • Xavier López

El passat 23 de juliol, el Seimar Dojo va fer un entrenament en homenatge a Hanshi Jean-Paul Bindel, mort recentment i qui era assidu del dojo durant els últims 10 anys. La sessió va estar dirigida pel mestre francès Sensei Claude Gaudon i va començar amb un minut de silenci.

L'any passat, Bindel, en representació de la Escuela Francesa de Budo, va atorgar-li a Pedro Hidalgo, mestre  del Seimar Dojo, el títol honorífic de Renshi. Aquest reconeixement es pot atorgar a Mestres d'AAMM amb més de 30 anys de pràctica, majors de 40 anys i una titulació mínima de Cinturó Negre 5º Dan. El títol reforça l'aval tècnic que guia les diferents disciplines marcials que es practiquen al dojo. A més, va ser crear del Toreikan-Budo, un art marcial reconegut a França per la Federació Francesa de Karate i Disciplines Associades (FFKDA), i a nivell mundial per la Federació Internacional de Nippon Budo (IFNB) i l'Associació Internacional Budo (IBA)

En l'acte de clausura i previ als agraïments per part dels assistents, es va fer un segon minut de silenci en memòria de Bindel. Més tard, un grup de cursetistes es van desplaçar amb Gaudon per tractar diferents temes tècnics i organitzatius del dojo. Aquests li van transmetre al mestre francès que tenen la intenció de que el Seimar Dojo continuï avançant en l'estudi del llegat de Hanshi Jean-Paul Bindel.