Skip to main content

Esports

La FE Grama engega la pretemporada amb tornejos a la vista

  • Xavier López

La Fundació Esportiva Grama ja ha començat la pretemporada. Des de divendres passat, el conjunt dirigit per Manu Peláez ha iniciat els tests individuals amb el fisio Alex Ronda, per avaluar l’estat físic dels jugadors. Demà dilluns també continuaran els tests i dimarts ja tornaran els entrenaments, amb la mirada posada al torneig d’Històrics i a la Copa Catalunya Absoluta.  La Grama també ha oficialitzat recentment una nova incorporació pel primer equip, la del lateral esquerra Guillem Jiménez. El jove defensa colomenc ve del CF Peralada, amb experiència a Tercera amb AE Prat i Girona B.

Torneig Històrics

El torneig d'Històrics serà la primera prova de la FE Grama en la pretemporada. Serà el segon cop que el club colomenc participi en el torneig, sent la primera vegada fa 4 anys. La Grama disputarà la fase prèvia el 4 d'agost, amb Horta i Manresa com a rivals. En aquesta fase es jugaran partits de 45 minuts, amb puntuació de 3 punts per partit guanyat i d'1 per empat. Es classifica a semifinals el que quedi en primera posició dels quatre grups del torneig. Aquestes semifinals es juguen el 6 d'agost i la final el dia 7. Tot el torneig d'Històrics es celebra al camp del Martinenc, el municipal del Guinardó.

Copa Catalunya Absoluta

L'altre competició en la que participarà la FE Grama és la Copa Catalunya Absoluta. La primera eliminatòria la jugaria el 7 d'agost al camp de la Grama, en cas que no es classifiqués per la fase final del torneig d'Històrics. Si avancés de ronda, la Grama jugaria el primer partit de la Copa Catalunya el 10 d'agost. També hi ha incertesa en el rival, ja que quan es va fer el sorteig, la UE Costa Brava encara no havia sigut adquirida pel Badalona. Després de la compra, el club gironí s'anomena CF Badalona Futur SAD, el que provoca que hi hagin dos equips del mateix club a la Copa Catalunya Absoluta. Aquest supòsit no està permès segons la normativa de la Federació Catalana de Futbol, la qual estableix que no podran participar els filials ni els equips dependents d’altres que participin en la competició per la seva condició de club patrocinador o d’equip de superior categoria. De moment, però, la Federació Catalana de Futbol no té constància de cap lligam entre les dues entitats ni se li ha comunitat cap fusió. Des de la FCF comuniquen que tan sols han portat a terme el canvi de denominació de Costa Brava a Badalona Futur. Per aquest motiu, el conjunt gironí, d’acord al que ha expressat la federació, sí pot jugar la Copa Catalunya Absoluta tot i participar-hi també el Badalona.

Amistosos

La FE Grama també ha presentat un calendari provisional amb la resta d’amistosos per la pretemporada:

  • 17/08 – CE Europa – Camp de l’Àliga
  • 21/08 – CF Damm (Juvenil DH) – Municipal d’Horta * Copa Catalunya 1/4f.
  • 25/08 – CD Carmelo – Municipal del Carmel
  • 28/08 – RCD Espanyol B – Ciutat Esportiva Dani Jarque
  • 01/09 – CF Unificació Llefià – Municipal de Llefià

Juvenils al primer equip

A més del fitxatge del lateral Guillem Jiménez, la FE Grama ha incorporat nous jugadors, però procedents del Juvenil A. Albert Guiteras i Víctor Tortajada han pujat al primer equip de manera oficial, mentre que el capità Aleix Hernando, Pau Mata, Mario Pérez, Rubén Cifuentes i Darling Suárez realitzaran de moment la pretemporada. Al finalitzar aquesta, serà Manu Peláez qui valori si continuaran o no al primer equip.