Skip to main content

Esports

Els rivals del futbol colomenc per la temporada 22/23

  • Xavier López

Singuerlín, UDA Gramenet i Arrabal-Calaf ja coneixen els seus rivals en lliga de cara a la temporada 22/23, competició que començarà el cap de setmana del 17 i 18 de setembre per tots tres equips. En canvi, la Fundació Esportiva Grama està a l'espera de saber el seu calendari.

La Comisión Delegada de la Asamblea General de la RFEF encara ha d'aprovar la proposta dels calendaris, tot i que s'espera que es produeixi durant els propers dies. En la proposta, es troben les dates claus de la competició. A 3a RFEF, on participarà la FE Grama, l'inici de la fase regular està prevista per l'11 de setembre i el 23 d'abril de 2023 la seva finalització. Les eliminatòries de play-off d'ascens estan plantejades amb anada i tornada i, en cas d'empat, el vencedor de l'eliminatòria és l'equip millor classificat. Els equips que poden participar en aquest play-off són els que es troben des del 2n fins el 5è classifcat. En quant als descensos, encara està per confirmar el número d'equips, però tots ho fan directament, a més de que es poden donar descensos per arrossegament. 

El Singuerlín es troba en el subgrup 2A de Segona Catalana, on s'enfrontarà a equips que tenen experiència a Primera Catalana, com Júpiter i Martinenc. Els verd-i-blancs també compartiran grup amb Sant Genís-Penitentes i Iberia, conjunts que han pujat aquest any de categoria.

Després de perdre la divisió, la UDA Gramenet jugarà a Tercera Catalana, al grup 11. Baró de Viver, Fundació Júpiter, Barceloneta i La Salut Pere Gol són alguns dels rivals que es trobarà la UDAG.

En quant a l'Arrabal-Calaf, també estarà a Tercera, pero ho farà en el grup 13, amb rivals com Bon Pastor, Piferrer, el filial de la Guineueta i el CF Sant Adrià.

Distribució de grups 

Pel que fa a Segona Catalana, la categoria comptarà amb un total de 132 equips, distribuïts en sis grups de competició, i amb els corresponents subgrups, amb la següent composició: 3 grups a la província de Barcelona, 1 grup a la província de Girona, 1 grup a la província de Lleida i 1 grup a la província de Tarragona.

En el cas de Tercera Catalana, tindrà 324 conjunts repartits en 18 grups de competició, de fins a 18 equips, distribuïts en 10 grups a la província de Barcelona, 3 grups a la província de Girona, 2 grups a la província de Lleida, 2 grups al Camp de Tarragona i 1 grup a les Terres de l'Ebre.