Skip to main content

Esports

Dani Sánchez, a pel quart or de billar al World Games

  • Xavier López

El colomenc Dani Sánchez, jugador professional de billar, intentarà aconseguir la seva quarta medalla d'or a billar a tres bandes en els World Games 2022, que es celebra a Birmingham, Estats Units. La competició agrupa esdeveniments esportius multidisciplinaris en els quals participen atletes de tot el món, i les proves són esports que no participen en els Jocs Olímpics. Dani Sánchez ja va aconseguir l'or en els anys 2001, 2005 i 2017 en els Worlds Games, el que el converteix en el jugador de billar més exitós, ja que ha guanyat tres de les cinc edicions que s'han fet. Actualment és el vigent campió, a l'espera del que succeixi en el campionat d'aquest any, i és el segon classifcat en el rànquing mundial de billar.

En la competició, participen 16 jugadors, entre els quals es troben Dick Jaspers i Marco Zannetti, primer i tercer classificats del món respectivament. El sistema de joc és el KO directe a 40 caramboles amb entrada igualadora i penals, amb un rellotge de 40 segons. La final del campionat es juga el dia 17 de juliol i Dani Sánchez és un dels candidats més forts per a formar-ne part.  

Dani Sánchez ja ha superat els vuitens de finals, després de vèncer 40-18 al coreà Chan Hoon Seo. El proper enfrontament del colomenc serà contra el belga Eddy Merckx, amb qui es jugarà classificar-se a les semifinals.