Skip to main content

Esports

Esports llança una nova app de gestió pels clubs de la ciutat

  • Marina Tovar

El Departament d’Esports posa en marxa la nova pàgina web i el nou programa de gestió  horària. Des d’aquesta pàgina les entitats podran introduir els seus partits, fer les reserves d’espais per als entrenaments de la temporada i fer les gestions horàries dels equipaments esportius municipals. També es publicaran les notícies de l’esport i les comunicacions del departament. El programa ja està en fase inicial; a l'agost ja es podran fer reserves i a partir del setembre serà utilitzat per gestionar els horaris de les temporades.

Dins de la nova web hi han guies de com s’utilitza i la normativa. A més, l’ajuntament ha posat en disposició de les entitats mecanismes per l’aprenentatge d’aquesta nova web, un assessorament des del mateix departament i un assessorament professional.

Les entitats i clubs esportius de la ciutat han de començar aquest estiu a inscriure’s, introduir la seva informació i començar a fer proves de reserves en aquest mes de juny. A partir de l’agost ja es podrà fer la reserva de la temporada  i es faran públics els horaris.

Més enllà de la gestió horària

Els apartats més importants de la web seran el calendari de partits, on trobarem tots els partits que se celebrin a la nostra ciutat, i l’agenda municipal, gestionada per Esports, on hi seran tots els esdeveniments esportius. A més, cada entitat tindrà una àrea privada on haurà de posar els entrenaments de la temporada en un calendari, amb uns horaris i un espai assignat.

El nou programa informàtic busca agilitzar el procés de gestionar els horaris i els espais esportius de la ciutat. Fomentarà una major autonomia de les entitats i transparència per a què es pugui saber qui està utilitzant els espais i quan. És un pas més per aconseguir que Santa Coloma sigui una ciutat intel·ligent, segons el Departament.

Algunes entitats es mostraven a favor d’aquesta transparència, també com a mètode per a què no hi hagi preferència entre entitats iguals. No obstant això, també s’ha manifestat cert recel  i es creu que és una forma de “treure feina a esports”.

Fotografia: Carla Roca