Skip to main content

Entitats

Cemfis

El projecte de la Serra d’en Mena toca la fibra 

  • Xavi Chica

L’emoció de veure com una cosa engegada des de zero comença a agafar embranzida es va palpar a la tercera trobada comunitària del projecte de la Serra d’en Mena, una iniciativa que va néixer fa quatre anys amb la voluntat de millorar la convivència i establir sinergies humanes, socials i culturals als barris del Fondo, Safaretjos, Raval i Santa Rosa. 

Qui escriu aquesta notícia no havia vist mai tan plena la sala Joan Brossa de la biblioteca de Can Peixauet. Més de 120 persones van escoltar atentament el bagatge d’un projecte que toca la fibra per la seva horitzontalitat i que ja mobilitza un potencial humà considerable: gairebé 300 persones han intervingut, d’una manera o una altra, en el disseny de les 29 noves accions que es volen implementar en els propers mesos al  territori. Potser qui ho va resumir millor va ser Salva Jaraba (president de la AV Raval) quan va dir que “abans com a associació trucàvem a una porta i sempre te la trobaves tancada. El projecte de la Serra d’en Mena està aconseguint obrir-les”. 

Un projecte que en el fet de no tenir sostre té una de les seves principals virtuts. En aquests quatre anys han engegat o estan a punt de fer-ho múltiples iniciatives: dinamització dels espais públics, campanyes per millorar l’alimentació dels més petits, per millorar la convivència, estratègies de reforç educatiu, la Diada de la Primavera i l’Escola Oberta d’Estiu, la constitució d’un grup ciutadà comunitari, els projectes Vitamina i Fils, la passada rua de Carnestoltes, cursos d’idiomes i altres formacions i tallers… 

El projecte comunitari anirà a partir d’ara més de la mà de la Fundació Carta de la Pau, una entitat que agafa el testimoni deixat per la Fundació Integramenet, qui des de 2014 ha actuat d’enllaç amb la resta de promotors de les accions que es duen a terme als barris i que a partir d’ara enfocarà el seu treball cap a altres projectes.