Skip to main content

Entitats

Cemfis

Cemfis celebra 40 anys de vida fent costat a les persones amb discapacitats

  • Xavi Chica

Un grup de colomencs i colomenques va fundar l’any 1978 l’associació Cemfis en veure que calia unir esforços per donar resposta a les necessitats de les persones amb algun tipus de discapacitat. Des de llavors tot ha canviat molt, s’han assolit millores quotidianes evidents però encara queda un llarg camí perquè aquest col·lectiu gaudeixi de les mateixes oportunitats i dels mateixos nivells de qualitat de vida que la resta de la població.

Cemfis celebrarà aquest 2018 els 40 anys d’existència i d’acompanyament i servei a usuaris i famílies amb un programa d’actes socials, tècnics, polítics, festius, de trobada i germanor, i sobretot obert perquè tothom qui ho vulgui pugui conèixer la tasca que fa l’entitat a diari. L’entitat també vol implicar l’Ajuntament, “amb el qual hem tingut molts encerts i també alguna discrepància, amb la convicció que treballant conjuntament guanyarien totes les persones de la ciutat”, explica Cemfis en un comunicat. 

També el seu president, Javier Rojano, ha escrit una carta especial dirigida a la ciutat. “En aquests 40 anys hem estat capaços d’aconseguir fer una ciutat més accessible per a tots, s’ha fet valer les capacitats de les persones per sobre de les seves discapacitats. Un altre punt important ha estat la inserció laboral, de la qual s’han beneficiat un grup important de persones de la ciutat”, remarca Rojano.

L’objectiu de Cemfis durant aquest 2018 és fer memòria de les quatre dècades de feina i lluita per aconseguir millorar les condicions de vida de les persones amb algun tipus de discapacitat, que són milers a Santa Coloma, i alhora fer un agraïment públic amb totes les persones i institucions que han donat un cop de mà en el seva ja llarga trajectòria.

Donem detalls d’alguns dels actes que ja ha programat l’entitat colomenca. El més imminent serà el proper 21 de març, amb una xerrada al Centre Cívic Riu sota el títol La dona amb discapacitat: una mirada amb valor (18 hores). En aquesta cita està anunciada la presència de l’alcaldessa, Núria Parlon, i de la també colomenca Pilar Díaz (Cocemfe Barcelona), entre d’altres ponents.

Recollim també els actes de mesos posteriors. El 18 d’abril, també al Centre Cívic Riu, es parlarà de com afecta la salut a la discapacitat  (18 hores). El 8 de maig s’inaugurarà l’exposició 40 anys de lluita, també a la sala Riu Sud (19h). El 9 de juny es farà un acte institucional al restaurant Ca n’Armengol (21h). El 26 de setembre es plantejaran els reptes de la ciutat vers les persones amb discapacitat (18h, CC Riu).

Ja al mes  d’octubre, en una data encara per concretar, es farà una sortida de germanor d’un cap de setmana. El 24 de novembre, a l’Església Major, tindrà lloc un concert coral sota el lema de Cançons contra la violència. Per últim, per acomiadar l’any del 40è aniversari, es farà un sopar de celebració al desembre.