Skip to main content

Entitats

L’Esperit Sant incorpora cirurgies per reconstruir la uretra

  • Sara Simonet

El Servei d'Urologia de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha incorporat, des de ja fa uns mesos, la cirurgia reconstructiva de la uretra entre els procediments quirúrgics que formen part de la seva cartera de serveis.

L'estenosi uretral fa referència a la disminució de calibre uretral, i té com a conseqüència símptomes urinaris predominantment obstructius, infeccions d'orina o la retenció urinària. Aquesta patologia és molt freqüent a la pràctica diària de l'uròleg i requereix, en molts casos, de tractaments complexos.

Fins ara, ja s'han intervingut un total d'onze pacients, i en tots ells s'han aconseguit molt bons resultats. En les visites posteriors a les intervencions s'han detectat millores en els paràmetres de la prova de la fluxometria i, en un 90% dels casos, s'ha millorat la seva qualitat de vida dels pacients.

La incorporació d'aquest tipus d'intervenció està emmarcada en la Unitat Funcional d'Urologia de Santa Coloma, creada l'any 2013. Una aliança entre la Fundació Hospital de l'Esperit Sant i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol que neix amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'eficiència dels dos serveis i apropar l'assistència sanitària especialitzada als pacients colomencs, evitant derivacions innecessàries al centre badaloní.