Skip to main content

Entitats

Els Laietans preparen una jornada castellera per als més petits

  • Sara Simonet

Els laietans i laietanes de Gramanet preparen per al proper 12 de març La Canallada. Es tracta d'un nou projecte per donar a conèixer el món dels castells als més petits. Una jornada festiva i de jocs que se celebrarà el proper 12 de març a Can Zam, en horari de matí (de 10 a 14 h) i de tarda (de 15 a 17 h).

Hi haurà inflables, jocs gegants, una gimcana i activitats lúdiques a través dels quals els més petits podran treballar els valors castellers com el treball en equip, la coordinació, la força o l'equilibri.

Des de la colla s'ha remarcat la importància d'aquesta activitat com un nou retorn de cara a la ciutat, i espacialment als més petits, en la temporada que tornaran a tenir una activitat normalitzada després de la pandèmia.

D'altra banda, aquest dijous 10 de març, La CIBA, centre de recursos per a dones, acollirà "Dona i castells", un debat organitzat pels laietans i laietanes de Gramenet, que tractarà els orígens, l'actualitat i les perspectives de futur de les dones en aquest àmbit. L'acte comptarà amb la participació d'Helena Llagostera, ex-cap de la colla Joves Xiquets de Valls; Elisenda Rovira, periodista i castellera dels Xiquets de Vila-Seca; i Lara Santana, membre de la Junta de la CCCC i responsable de la Comissió d'Equitat.

Cal destacar també, que ahir, Dia Internacional de la Dona, membres de la colla castellera van participar en la concentració de la tarda pel 8M a Santa Coloma amb un Pilar de Dones i llegint una sèrie de desitjos feministes.